Τρόμο στη Δύση προκαλούν τα σκίτσα του Μωάμεθ

Τρόμο στη Δύση προκαλούν τα σκίτσα του Μωάμεθ

Προληπτικά μέτρα λαμβάνει η γαλλική κυβέρνηση - Προσβλητικά χαρακτηρίζονται τα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo»

Κλείνει εργοστάσιο στην Τρίπολη
Τρόμο στη Δύση προκαλούν τα σκίτσα του Μωάμεθ
Λουκέτο σε πρεσβείες και σχολεία σε 20 χώρες βάζει την Παρασκευή η Γαλλία, υπό το φόβο νέων διαδηλώσεων οργής στον μουσουλμανικό κόσμο, μετά τη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo». Στα γραφεία του περιοδικού έχουν ήδη σταλεί αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Όπως επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λορέν Φαμπιούς, το κλείσιμο των πρεσβειών και των γαλλικών σχολείων γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Κλείσιμο
“Αποφασίσαμε, ως προληπτικό μέτρο, να κλείσουμε τις εγκαταστάσεις μας,  πρεσβείες, προξενεία, πολιτικά κέντρα και σχολεία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός  Εξωτερικών . Ο ίδιος εξέφρασε επίσης φόβους για νέες ταραχές μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

Η σημερινή δημοσίευση από το περιοδικό «Charlie Hebdo” σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ απειλεί να δυναμιτίσει την ήδη τεταμένη κατάσταση στον μουσουλμανικό κόσμο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης