Άνω-κάτω στη Γαλλία για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Άνω-κάτω στη Γαλλία για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Σε αναβρασμό ο πολιτικός κόσμος στη Γαλλία μετά τηΝ απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις  διαμαρτυρίας κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» και το σάλο που έχει προκαλέσει το εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό « Charlie Hebdo» με την δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.

Άνω-κάτω στη Γαλλία για τα σκίτσα του Μωάμεθ
Σε αναβρασμό ο πολιτικός κόσμος στη Γαλλία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις  διαμαρτυρίας κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων» και το σάλο που έχει προκαλέσει το εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό « Charlie Hebdo» με την δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ.

Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς ότι αύριο μπαίνει «λουκέτο» , για προληπτικούς λόγους, σε γαλλικές πρεσβείες και σχολεία σε 20 χώρες του κόσμου, η δεξιά αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα κατηγορώντας την σοσιαλιστική κυβέρνηση ότι καταπατά την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου.

Κλείσιμο
Ο γενικός γραμματέας του UMP και ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας του Δεξιού Κόμματος, Ζαν Φρανσουά Κοπέ , εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για το γεγονός ότι η κυκλοφορία του Charlie HEbdo με τα σκίτσα του Μωάμεθ έγινε μέσα σε ΄ένα κλίμα έντασης , τόνισε, ωστόσο, ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι σημαντική και όχι διαπραγματεύσιμη  και ότι τα σκίτσα εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της Αριστεράς, Ζαν Λυκ Μελανσόν εμφανίστηκε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του σατιρικού περιοδικού σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι το περιοδικό είχε κάθε δικαίωμα να δημοσιεύσει τα σκίτσα καθώς «ζούμε σε μία χώρα της ελευθερίας». Επιπλέον, υποστήριξε το δικαίωμα των διαδηλώσεων από την στιγμή βέβαια που γίνονται στο πλαίσιο του νόμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Νέου Κέντρου, Ερβέ Μορίν, ο οποίος υποστήριξε το δικαίωμα του εβδομαδιαίου περιοδικού να δημοσιεύει σκίτσα του Μωάμεθ από την στιγμή που η ελευθερία της έκφρασης υπάρχει σε όλο τον κόσμο».

 Στο μεταξύ, μία άγνωστη οργάνωση , με την ονομασία «Οργάνωση της Συρίας για την Ελευθερία», κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo” με την κατηγορίας της προσβολής του Ισλάμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης