Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να εκπονήσει σχέδιο δράσης για την εξόρυξη σπάνιων γαιών, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να συμμετάσχει και αυτή στον παγκόσμιο αγώνα για τους ζωτικής σημασίας πόρους.
Το TASS μετέδωσε την Τρίτη ότι ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να είναι έτοιμο έως την 1η Δεκεμβρίου «σχέδιο δράσης» για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εξόρυξης και παραγωγής σπάνιων γαιών και άλλων σπανίων μετάλλων.
Οι σπάνιες γαίες, που υπάρχουν σε αντικείμενα τεχνολογίας, από τα smartphone έως τα ηλεκτρικά οχήματα, θεωρούνται όλο και περισσότερο κρίσιμες για την τεχνολογία και την ενεργειακή ασφάλεια.
Η Ρωσία, όπως επισημαίνει το Politico, συνεισφέρει μόνο το 1% της παγκόσμιας παραγωγής σπάνιων γαιών, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τεράστια αποθέματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κρεμλίνου, η χώρα διαθέτει κοιτάσματα 15 σπάνιων γαιών με συνολικά αποθέματα 28,5 εκατομμυρίων τόνων.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.