Για «νίκη για την παλαιστινιακή υπόθεση» έκανε λόγο ο Μαχμούντ Αμπάς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για προσεχή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.
«Αντανακλά τη δέσμευση της Γαλλίας να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό και τα νόμιμα δικαιώματά του στη γη και την πατρίδα του» ανέφερε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε λόγο για «ρόλο-κλειδί» της Σαουδικής Αραβίας στην απόφαση της Γαλλίας να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
«Ο πρόεδρος Αμπάς κάλεσε όλες τις πλευρές, ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει ακόμη το Κράτος της Παλαιστίνης, να το κάνουν στη βάση της διεθνώς εγκεκριμένης λύσης δύο κρατών», ανέφερε ακόμη.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι