Σαουδική Αραβία: Πάνω από 100 αλλοδαποί έχουν εκτελεστεί από την αρχή του έτους

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 100 αλλοδαποί έχουν εκτελεστεί από την αρχή του έτους

Συνολικά, 189 άτομα έχουν εκτελεστεί από τις αρχές του 2025, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, συμπεριλαμβανομένων 88 Σαουδαράβων

Σαουδική Αραβία: Πάνω από 100 αλλοδαποί έχουν εκτελεστεί από την αρχή του έτους
Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε δύο Αιθίοπες υπήκοους για διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 101 τον συνολικό αριθμό αλλοδαπών που εκτελέστηκαν στο βασίλειο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Οι Αιθίοπες Χαλίλ Κασίμ Μοχάμεντ Ομάρ και Μουράντ Γιακούμπ Αντάμ Σίγιο εκτελέστηκαν αφού «κρίθηκαν ένοχοι για λαθρεμπόριο κάνναβης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσίευσε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

Συνολικά, 189 άτομα έχουν εκτελεστεί από τις αρχές του 2025, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, συμπεριλαμβανομένων 88 Σαουδαράβων.

Το 2024, το ορόσημο των 100 εκτελέσεων αλλοδαπών σημειώθηκε τον Νοέμβριο στο βασίλειο του Κόλπου, μία από τις χώρες στον κόσμο όπου η θανατική ποινή εφαρμόζεται ευρύτερα.

Σύμφωνα με προηγούμενη καταμέτρηση του AFP, τουλάχιστον 338 άτομα εκτελέστηκαν πέρυσι, σε σύγκριση με 170 το 2023, πολύ περισσότερα από το προηγούμενο γνωστό ρεκόρ των 196 το 2022.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι περιλαμβάνουν τα μενού που δίνονται στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών - Τι ισχύει για τα επιδόματα

Ένταση με τις δύο μανάδες στη δίκη για την Κυριακή Γρίβα: «Δεν είναι γυναικοκτόνος» - «Εσύ πηγαίνεις και βλέπεις το παιδί σου, εγώ τα μάρμαρα»

Σοκαριστική επίθεση στο Ίλιον: 20χρονος ψέκασε με αντισηπτικό 16χρονο στο κεφάλι και του έβαλε φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης