Υπέκυψε διαδηλωτής που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα σε διαδήλωση στη Γιούτα εναντίον του Τραμπ

Υπέκυψε διαδηλωτής που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα σε διαδήλωση στη Γιούτα εναντίον του Τραμπ

Ο 39χρονος διαδηλωτής τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά των αρχών που σημάδευαν εναν 24χρονο που κρατούσε τουφέκι

Υπέκυψε διαδηλωτής που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα σε διαδήλωση στη Γιούτα εναντίον του Τραμπ
Τριανταεννιάχρονος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε από σφαίρα, με βάση όσα είναι γνωστά αδέσποτη, προχθές Σάββατο, κατά τη διάρκεια μιας από τις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γιούτα (δυτικά), ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία του Σολτ Λέικ Σίτι.

Ο θάνατος διαδηλωτή, σπάνιο γεγονός στις ΗΠΑ, καταγράφτηκε στο τέλος εξαιρετικά τεταμένου σαββατοκύριακου στη χώρα, που σημαδεύτηκε πρωτίστως από τον φόνο Δημοκρατικής πολιτειακής βουλεύτριας και του συζύγου της στη Μινεσότα (βόρεια) και διαδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα προχθές Σάββατο.

Στην κινητοποίηση στο Σολτ Λέικ Σίτι γινόταν πορεία όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, 24χρονος «επέσεισε» τουφέκι τύπου AR-15 και κατόπιν «έτρεξε προς το πλήθος».

Αυτό ώθησε κάποιον που είχε αναλάβει να εγγυηθεί την ασφάλεια, κατά τα φαινόμενα με πρόθεση να αφοπλίσει τον νεαρό με το τουφέκι εφόδου, «να ρίξει τρεις σφαίρες, μια από τις οποίες τραυμάτισε θανάσιμα» τον 39χρονο Άρθουρ Φολάσα Α Λου.

«Οι ερευνητές μας πιστεύουν πως ήταν αθώος διερχόμενος», σημείωσε η αστυνομία.

Ο 24χρονος, που χτυπήθηκε από σφαίρα και τραυματίστηκε, συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για φόνο, κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας. Δεν έριξε ούτε τουφεκιά.

Ο άνδρας ο οποίος πυροβόλησε τρεις φορές συνεργάζεται στην έρευνα, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σολτ Λέικ Σίτι, τον Μπράιαν Ρεντ.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που το ελικόπτερο πέφτει στο νερό στη Μαρίνα Βουλιαγμένης - Το λάθος του πιλότου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις

Νετανιάχου: Η Τεχεράνη θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις σε Ισραήλ και Ιράν

Τα λέμε σε δύο - τρία χρόνια να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε και μια νίκη, δήλωσε για τη Eurovision η Κλαυδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης