Φρίντριχ Μερτς: «Πολύ ανεπαρκής» η πρόταση Πούτιν για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Φρίντριχ Μερτς: «Πολύ ανεπαρκής» η πρόταση Πούτιν για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Πρώτα πρέπει να σιγήσουν τα όπλα, μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, τόνισε ο Καγκελάριος της Γερμανίας

Φρίντριχ Μερτς: «Πολύ ανεπαρκής» η πρόταση Πούτιν για συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας
«Καλό σημάδι» αλλά «πολύ ανεπαρκή» χαρακτήρισε ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, την πρόταση Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία, χωρίς, όμως, να προηγηθεί εκεχειρία.

«Αναμένουμε από τη Μόσχα να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση πραγματικών συνομιλιών. Πρώτα πρέπει να σιγήσουν τα όπλα, μετά μπορούν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις», ανέφερε ο Μερτς σε ανακοίνωσή του.

Ο Μερτς, υποσχέθηκε να θέσει την αμέριστη στήριξη της Ουκρανίας στο επίκεντρο της κυβέρνησής του, εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης σε θέματα ασφάλειας υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μέρτς έχει εμφανιστεί πιο ανοιχτός από τον προκάτοχό του, Όλαφ Σολτς, στο ενδεχόμενο να στείλει γερμανικά πυραύλους μακράς εμβέλειας στην Ουκρανία και να αναπτύξει γερμανικά στρατεύματα ως μέρος μιας ειρηνευτικής δύναμης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης