Θα ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις σε πλοία εάν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, λένε οι Χούθι

Θα ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις σε πλοία εάν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, λένε οι Χούθι

Όσα είπε ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του

Θα ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις σε πλοία εάν το Ισραήλ δεν επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, λένε οι Χούθι
Οι αντάρτες Χούθι θα ξαναρχίσουν τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Υεμένη εάν δεν ξαναρχίσει η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες, προειδοποίησε απόψε ο ηγέτης τους.

«Εάν ο ισραηλινός εχθρός συνεχίσει, έπειτα από τέσσερις ημέρες, να εμποδίζει την είσοδο (ανθρωπιστικής) βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας (…) τότε θα ξαναρχίσουμε τις ναυτικές επιχειρήσεις μας εναντίον του ισραηλινού εχθρού», είπε ο ηγέτης του κινήματος που στηρίζεται από το Ιράν, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, οι Χούθι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους και δρόνους εναντίον του ισραηλινού εδάφους και πλοίων που πιστεύουν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Σταμάτησαν τις επιθέσεις τους αφού τέθηκε σε ισχύ η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, στις 19 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης