«Καυτή πατάτα» το ουκρανικό στις συνομιλίες Μπάιντεν-Τραμπ - Τι θα συζητήσουν την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ τόνισε ότι ο Μπάιντεν θα υποστηρίξει ότι χρειαζόμαστε να συνεχισθούν οι πόροι για την Ουκρανία και πέραν του τέλους της θητείας του
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τις κορυφαίες προτεραιότητες της αμερικανικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν συναντηθούν οι δυο τους την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του CBS «Face the Nation» (Ενώπιον του Έθνους), ο Σάλιβαν δήλωσε ότι το κορυφαίο μήνυμα του Μπάιντεν θα είναι η δέσμευσή του να εξασφαλίσει μια ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας, ενώ θα μιλήσει επίσης με τον Τραμπ για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Μέση Ανατολή.
Ο Σάλιβαν δήλωσε ακόμα πως ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πει στο Κογκρέσο και στη νέα κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από την Ουκρανία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη αστάθεια στην Ευρώπη.
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα υποστηρίξει ότι χρειαζόμαστε να συνεχισθούν οι πόροι για την Ουκρανία και πέραν του τέλους της θητείας του», δήλωσε στο CBS.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ υποστήριξε ακόμα πως σήμερα η Χαμάς είναι αυτή που εμποδίζει μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και όχι το Ισραήλ.
Ο Σάλιβαν πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα κρίνουν την πρόοδο που έχει κάνει το Ισραήλ σχετικά με μια επιστολή που έγραψαν τον περασμένο μήνα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.