Ισραηλινό εργατοδικείο διέταξε να σταματήσει αμέσως η απεργία που ξεκίνησε το πρωί με σκοπό να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.
«Αφού ακούσαμε τις απόψεις των πλευρών και διαβάσαμε τα έγγραφα που κατατέθηκαν, εκδίδουμε εθνική διαταγή απαγορεύοντας την απεργία που έχει ξεκινήσει, διευκρινίζοντας πως η απεργία πρέπει να σταματήσει σήμερα στις 14:30» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε το εργατοδικείο του Τελ Αβίβ στην απόφασή του αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως «ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία», διευκρινίζοντας πως δεν βρήκε «κανένα οικονομικό επιχείρημα» στις εξηγήσεις της ισχυρού κεντρικού συνδικάτου Χισταντρούτ για να δικαιολογήσει την απεργία.
Το κείμενο υπενθυμίζει τις δηλώσεις του επικεφαλής του Χισταντρούτ, Άρνον Μπαρ-Νταβίντ, ο οποίος είπε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ τα παιδιά μας δολοφονούνται στις σήραγγες της Γάζας».
Ο Ισραηλινός γενικός εισαγγελέας, με αίτημα του (ακροδεξιού) υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, είχε προσφύγει στο εργατοδικείο, υποστηρίζοντας πως το κίνητρο της απεργίας ήταν πολιτικής τάξης και δεν αφορούσε μια εργασιακή διαφορά.
Εν τω μεταξύ, το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων ενθαρρύνει το κοινό να συνεχίσει τις διαδηλώσεις παρά την απόφαση. «Δεν πρόκειται για απεργία, αλλά για τη διάσωση των 101 ομήρων, που εγκατέλειψε ο Νετανιάχου με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη», λέει το φόρουμ.
Μάλιστα, σε ανάρτησή τους στις 14:20 η σελίδα Bring Them Home Now έκανε ανάρτηση καλώντας στο μαζικό συλλαλητήριο. «Χθες, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους σε όλο το Ισραήλ, απαιτώντας άμεση συμφωνία! Σήμερα, οι οικογένειες των ομήρων καλούν για άλλη μια φορά το κοινό να αφήσει την άνεση των σπιτιών του και να βγει στους δρόμους. Καλούν τους πάντες να συνεχίσουν τον αγώνα μαζί τους για μια συμφωνία για να φέρουν όλους τους ομήρους σπίτι. Απόψε το απόγευμα (Δευτέρα), έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές-κλειδιά σε όλη τη χώρα: Ιερουσαλήμ: 19:00, Μεγάλη διαδήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, οδός Γάζας 35. Τελ Αβίβ: 19:00, Μαζικό συλλαλητήριο στην Πύλη Begin. Καισάρεια: 19:00, Διαμαρτυρία μπροστά από το σπίτι του πρωθυπουργού».
Bringing the Nation to a Halt - Today's Events
Yesterday, over half a million people flooded the streets across Israel,...
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.