Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έκανε λόγο για «συγκλονιστικές εικόνες» μετά την πυρκαγιά σε ένα τμήμα της πόλης Τζάσπερ, στον δυτικό Καναδά, στην καρδιά ενός πολύ δημοφιλούς εθνικού πάρκου.
Η περιοχή πλήττεται από πολλές δεκάδες δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες.
«Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική είναι καθ’οδόν προς τον Καναδά για να βοηθήσουν τις ομάδες μας στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην Αλμπέρτα», έγραψε ο Καναδός πρωθυπουργός στην πλατφόρμα X.
Οι υψηλές θερμοκρασίες στο βόρειο ημισφαίριο έχουν προκαλέσει πυρκαγιές σε μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ και του Καναδά.
Numerous large wildfires rage tonight across Western Canada.
The fires are producing enormous smoke plumes that continue to fill North American skies. pic.twitter.com/To9lIyKrYk
Στα μέσα Ιουλίου, δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στο βόρειο τμήμα της Αλμπέρτα του Κανάδα ανάγκασαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την απομάκρυνση του πληθυσμού από τρεις κοινότητες. Στη γειτονική επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, το ίδιο διάστημα, μαίνονταν ταυτόχρονα πάνω από 350 πυρκαγιές.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.