Η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας Finnair ανέστειλε από σήμερα τις πτήσεις της από το Ελσίνκι προς το Ταρτού της Εσθονίας λόγω των παρεμβολών στο σήμα του GPS, τις οποίες δυτικές χώρες αποδίδουν στη Ρωσία.
Η αναστολή θα είναι σε ισχύ ως τις 31 Μαΐου.
Το Ταρτού είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Εσθονίας. Η προσέγγιση και η προσγείωση στο αεροδρόμιο γίνεται μόνο το σήμα του GPS. Τα αεροσκάφη πετούν με ασφάλεια και χωρίς GPS, είναι όμως απαραίτητο για να γνωρίζουν οι πιλότοι σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται.
Όπως αναφέρει το Politico δύο πτήσεις της Finnair για το Ταρτού την περασμένη εβδομάδα αναγκάστηκαν να γυρίσουν στο Ελσίνκι λόγω των παρεμβολών.
Η Εσθονία χαρακτηρίζει τις παρεμβολές «υβριδικό πόλεμο» και επιρρίπτει ευθύνες στη Ρωσία. Τονίζει μάλιστα ότι θα θέσει το ζήτημα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Αυτού του είδους οι παρεμβολές είναι συνηθισμένες στην περιοχή της Βαλτικής από την αρχή του πολέμου το 2022. Αν και δεν έχει αποδειχτεί, φαίνεται ότι οφείλονται στη δράση της Ρωσίας.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.