Ένα επιχειρηματικά ασυνήθιστο τρόπο βρήκε καρτέλ στην πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού για να αναγκάσει τους πολίτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία WiFi που πρόσφερε με το αζημίωτο.
Αφού έστησε τις δικές του αυτοσχέδιες κεραίες, είπε στους ντόπιους ότι έπρεπε να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία WiFi, αλλιώς θα τους σκότωνε.
Οι ναρκο-κεραίες του καρτέλ στήθηκαν σε πολλές πόλεις και ήταν κατασκευασμένες με κλεμμένο εξοπλισμό.
Το καρτέλ χρέωνε περίπου 5.000 άτομα μεταξύ 400 και 500 πέσος (21 με 26 ευρώ) τον μήνα, άρα είχε έσοδα άνω των 100.000 ευρώ τον μήνα.
Οι ντόπιοι τρομοκρατούνταν για να συνάψουν αυτά τα υπερβολικά ακριβά συμβόλαια με την απειλή μάλιστα ότι θα τους σκότωναν αν δεν το έκαναν. Οι αρχές πάντως δεν έχουν καταγράψει κανένα τέτοιο θάνατο, αναφέρει το Associated Press.
Πίσω από αυτό το κόλπο ήταν η εγκληματική ομάδα Los Viagras, ανέφεραν μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.
Για την υπόθεση έχει γίνει μόνο μία σύλληψη.
Τα μεξικανικά καρτέλ χρησιμοποιούν εδώ και καιρό δίκτυο ραδιοφωνικών πύργων και αυτοσχέδιου Διαδικτύου.
Κλείσιμο
Ερευνητές λένε ότι οι εγκληματικές ομάδες γίνονται de facto μονοπώλια υπηρεσιών. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα επιβάλλουν φόρους σε βασικά τρόφιμα και εισαγόμενα προϊόντα, ενώ έχουν διεισδύσει στην επικερδή αγορά των αβοκάντο.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»