Σάλος με τον πρωταθλητή κινέζικου σκακιού - Του αφαίρεσαν τον τίτλο αφού «αφόδευσε σε μπανιέρα»

Σάλος με τον πρωταθλητή κινέζικου σκακιού - Του αφαίρεσαν τον τίτλο αφού «αφόδευσε σε μπανιέρα»

Οι φήμες ότι ο 48χρονος κέρδισε τον διαγωνισμό ανέντιμα χρησιμοποιώντας «πρωκτικές χάντρες εξοπλισμένες με ασύρματους πομπούς» δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί

chinese_chess
Σάλο έχει προκαλέσει στον κόσμο του «κινέζικου σκακιού» το σκάνδαλο ανάρμοστης συμπεριφοράς που είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθει την περασμένη Δευτέρα ο τίτλος του εθνικού πρωταθλητή, ο οποίος κατά τους εορτασμούς του φέρεται να αφόδευσε σε μια μπανιέρα ξενοδοχείου.

Το Σιάνγκτσι, ή κινεζικό σκάκι, είναι ένα παιχνίδι εξαιρετικά δημοφιλές σε ολόκληρη την Ασία εδώ και πολλούς αιώνες. Ο 48χρονος Yan Chenglong νίκησε δεκάδες διεκδικητές την περασμένη εβδομάδα για να κατακτήσει τον τίτλο του «Βασιλιά του Σιάνγκτσι» στο εθνικό τουρνουά που διοργάνωσε η κινεζική Ένωση Παικτών Σιάνγκτσι.

Ωστόσο, η χαρά του Yan δεν κράτησε πολύ. Η ένωση ανακοίνωσε πριν από δύο μέρες ότι ο τίτλος του 48χρονου θα αφαιρεθεί και το χρηματικό του έπαθλο θα κατασχεθεί λόγω ενεργειών του που προκάλεσαν «διατάραξη δημόσιας τάξης» και αποτελούν ένδειξη «εξαιρετικά κακού χαρακτήρα».

Η ένωση χρειάστηκε επίσης να απαντήσει στις έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν στο Weibo και ήθελαν τον Yan να νικά «με ανέντιμο τρόπο» τους αντιπάλους του στο τουρνουά, χρησιμοποιώντας πρωκτικές χάντρες εξοπλισμένες με ασύρματους πομπούς για να στέλνει και να λαμβάνει σήματα.

Κλείσιμο
«Βάσει των όσων γνωρίζουμε, είναι προς το παρόν αδύνατο να αποδείξουμε ότι διέπραξε εξαπάτηση μέσω "πρωκτικών χαντρών", όπως εικάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Ένωση Παικτών Σιάνγκτσι της Κίνας.

Παρόλο που δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ότι παραβίασε τους κανονισμούς του τουρνουά, ο 48χρονος έχασε τον τίτλο του και αποκλείστηκε από τις διοργανώσεις για έναν χρόνο εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε το πάρτι του εορτασμού του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. «Ο Yan κατανάλωσε αλκοόλ μαζί με άλλους στο δωμάτιό του τη νύχτα της 17ης και στη συνέχεια αφόδευσε στην μπανιέρα του δωματίου του στις 18 του μήνα, μια πράξη που προκάλεσε ζημιά στην ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, παραβίασε τα χρηστά ήθη, είχε αρνητικό αντίκτυπο στον διαγωνισμό Σιάνγκτσι και ήταν δείγμα εξαιρετικά κακού χαρακτήρα», αναφέρει η ένωση στην ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από Guardian


Ειδήσεις σήμερα:

Τοπικές βροχές σήμερα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο - Η πρόγνωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Νεκρός εντοπίστηκε 16χρονος στη Νέα Σμύρνη - Έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο

Τουλάχιστον επτά νεκροί - ανάμεσά τους και μια 9χρονη - από τις σφοδρές καταιγίδες στην ανατολική Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης