H «στρατηγός» (και ερωμένη;) του Μελανσόν κατηγορείται πλέον για απάτη

H «στρατηγός» (και ερωμένη;) του Μελανσόν κατηγορείται πλέον για απάτη

Η αλγερινής καταγωγής Σοφία Σικίρου είναι το επικοινωνιακό «όπλο» του αρχηγού της γαλλικής ριζοσπαστικής Αριστεράς

sophia-chikirou-arthro
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μοντέλο εάν ήταν λίγο πιο ψηλή,  όμως η όμορφη Σοφία Σικίρου ακολούθησε το όνειρό της : την πολιτική.

Τα πρώτα χρόνια που έκανε δειλά - δειλά τα βήματά της στην γαλλική πολιτική σκηνή, η  αλγερινής καταταγωγής Σοφία «πειραματιζόταν» : Γεννημένη το 1984, σε ένα χωριό της Άνω Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία,  με πατέρα μπογιατζή ο οποίος ήταν και συνδικαλιστής, εντάχθηκε στα 16 της στους Σοσιαλιστές για να στηρίξει την εκστρατεία του Λιονέλ Ζοσπέν. 

Το  2007, βρέθηκε να συμμετέχει στο κόμμα «Σύγχρονη Αριστερά», που υποστήριζε τον...   Νικολά Σαρκοζί - αργότερα δικαιολόγησε την κίνησή της εκείνη με το επιχείρημα ότι περισσότερο απεχθανόταν πια τους Σοσιαλιστές παρά γοητεύθηκε από την Δεξιά.  Τελικά, όμως, βρήκε τη  θέση της  δίπλα στο ιστορικό στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν και τους «Ανυπότακτούς» του.

Για τις κακές γλώσσες, η Σοφία είναι η κρυφή ερωμένη του, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως υποστηρίζουν και οι δύο. Ωστόσο, όσοι τους γνωρίζουν καλά, θεωρούν ότι η σχέση τους δεν είναι μόνο επαγγελματική.

Η Σοφία, η «μούσα» του ιστορικού στελέχους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς , έδωσε νέα πνοή στον Γάλλο «Ούγκο Τσάβες» όπως πολλοί αποκαλούν τον Μελανσόν ο οποίος ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις: Η 44χρονη Γαλλίδα τον ανέβασε στα social media, του έδειξε τον δρόμο για να πλησιάσει τους νέους και τον έκανε ήρωα στο YouTube.

Το 2017 ήταν αυτή που είχε την ιδέα να εμφανιστεί ο Μελανσόν σε ολόγραμμα σε προεκλογική του ομιλία σε επτά πόλεις ταυτόχρονα. 

Κλείσιμο
melenchon-hologram
Τα έξι ολογράμματα του Ζαν-Λυκ Μελανσόν


Tώρα, η 44χρονη Σοφία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας για την χρηματοδότηση της εκστρατείας του Ζαν Λικ Μελανσόν το 2017, όπως γράφει η εφημερίδα «Le Monde». 

Σύνφωνα με την γαλλική εφημερίδα, οι δικαστικές Αρχές υποπτεύονται ότι η «Mediascop», η εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας της, είχε υπερχρεώσει για ορισμένες υπηρεσίες της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής  εκστρατείας του Μελανσόν το 2017, κάτι που η ίδια αρνείται κατηγορηματικά.

Εκείνη την εποχή, η Σοφία ήταν υπεύθυνη για τα θέματα επικοινωνίας του Μελανσόν - και πλέον αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για απάτη, σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, η επικεφαλής των βουλευτών του κόμματος των «Ανυπότακτων» (La France Insoumise (LFI) Mατίλντ Πανό δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου να μην «δίνουν οι πολίτες μεγάλη σημασία» σε αυτές τις πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «ψέματα».


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που το λεωφορείο στη Βενετία πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Με καλό καιρό οδεύουμε προς την κάλπη των Αυτοδιοικητικών εκλογών - Πού θα δούμε 30άρια

Δύο Τούρκοι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό στη Λούτσα, αναζητείται ένας ακόμη - Ποιος ο ρόλος τους


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης