Γελένα Ισινμπάγεβα - Γερμανικά ΜΜΕ: Από κορυφαία αθλήτρια, σύμβολο της ρωσικής προπαγάνδας

Γελένα Ισινμπάγεβα - Γερμανικά ΜΜΕ: Από κορυφαία αθλήτρια, σύμβολο της ρωσικής προπαγάνδας

Έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ έξι φορές μέσα σε ένα χρόνο και κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει αποκτήσει 24 χρυσά μετάλλια

isinbayeva
Η ακαταμάχητη γοητεία και τα καταπράσινα μάτια της σε συνδυασμό με τις αθλητικές διακρίσεις της στο άλμα επί κοντώ, οδήγησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην απόφαση να την προωθήσει προασπίζοντας τα συμφέροντα του, ενώ μαίνεται ο πόλεμος με την Ουκρανία, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας του 2004, Γελένα Ισινμπάγεβα, είναι το νέο σύμβολο της ρωσικής προπαγάνδας, όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο «n-tv». Η Γελένα συνεχίζει να είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς πρόσφατα αποφασίστηκε να μην καρατομηθούν οι Ρώσοι που βρίσκονται στη ΔΟΕ για τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκκρανία.

Θεωρείται κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στο αγώνισμα άλμα επί κοντώ. Έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ έξι φορές μέσα σε ένα χρόνο και κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει αποκτήσει 24 χρυσά μετάλλια. Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους αγώνες στις 20 Αυγούστου του 2016, μία μέρα αφού έγινε ο τελικός του άλματος επί κοντώ στο Ρίο.

Το 2020, όταν της ζητήθηκε στο πλαίσιο ενός αιτήματος του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε 75 επιφανείς Ρώσους να δώσει ιδέες για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής της χώρας σε κοινωνικό πλαίσιο, ομολόγησε: «Δεν είχα διαβάσει ως τώρα το Σύνταγμα της Ρωσίας ωστόσο, είναι "ένα πολύ σημαντικό βιβλίο"».

Κλείσιμο
Η Γελένα ανέλαβε υπεύθυνη για ένα ρωσικό πρόγραμμα αναπτυξιακού αθλητισμού, δεκαετούς διάρκειας, ενώ συμμετέχει στις διεργασίες που γίνονται στη ΔΟΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, οπότε και τελειώνει η θητεία της. Ο Πούτιν μπορεί να υπολογίζει στην «πατριώτισσα» Γελένα Ισινμπάγεβα, γράφει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Η ίδια πάντως έσπευσε να παραπονεθεί ότι κυκλοφορούν σε βάρος της «ψευδείς πληροφορίες» αναφορικά με την υποστήριξή της στον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας. «Είμαι μια γυναίκα του κόσμου, πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι και δεν επηρεάζομαι από οποιεσδήποτε κυρώσεις» γράφει η ίδια στα social media.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», η Ουκρανία έχει εντάξει το όνομά της στη λίστα με τις κυρώσεις ανθρώπων του Πούτιν με το επιχείρημα ότι ως «εκπρόσωπος του ρωσικού αθλητικού τομέα», η Γελένα «προσπαθεί να εξυπηρετεί τη ρωσική επιθετικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού δικτύου «n-tv», η Ισινμπάγεβα φέρεται να βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Τενερίφη απολαμβάνoντας τις διακοπές της.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, υπό τον Γερμανό πρόεδρο Τόμας Μπαχ προσπαθεί να επαναφέρει τον ρωσικό αθλητισμό στην παγκόσμια σκηνή, παρά τον συνεχιζόμενο επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Κάτι που συμφέρει την Ισινμπάγεβα και κυρίως τον Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο 29χρονος έγραψε σε τοίχο «παιδεραστής» με το αίμα του θύματος

Αυτοί είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης - Όλα τα ονόματα

Νότης Σφακιανάκης: Δεν πήγε στην κηδεία του μαέστρου του, Μανώλη Σουβατζή, αλλά έστειλε στεφάνι - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης