ΗΠΑ: «Κέρδισε» μια επιπλέον ψήφο, αλλά όχι και τη 13η ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μακάρθι

ΗΠΑ: «Κέρδισε» μια επιπλέον ψήφο, αλλά όχι και τη 13η ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μακάρθι

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών έφτασε στις 214 ψήφους από τις 218 που απαιτούνται για να αναδειχτεί πρόεδρος στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται νέα ψηφοφορία

kevin_mccarthy_mk
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Κέβιν Μακάρθι «κέρδισε» μια επιπλέον ψήφο στη 13η ψηφοφορία, αλλά και πάλι απέτυχε να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, με ένα επιπλέον μέλος να αλλάζει στάση και να τον υποστηρίζει. Συνολικά, έξι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ψήφισαν εναντίον του.

Αναλυτικά, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Μέριλαντ, Άντι Χάρις, ήταν αυτός που άλλαξε την ψήφο του σε αυτόν τον γύρο για να υποστηρίξει, τελικά, τον Μακάρθι.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών Χακίμ Τζέφρις είχε την ομόφωνη υποστήριξη της ομάδας του.

Ο τελικός απολογισμός ήταν 214 υπέρ του Μακάρθι, 212 υπέρ του Τζέφρις και 6 υπέρ του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Τζιμ Τζόρνταν από το Οχάιο. Σημειώνεται πως απαιτούνται τουλάχιστον 218 ψήφοι για την ανάδειξη του προέδρου της Βουλής. 

Κλείσιμο
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που εξακολουθούν να ψηφίζουν κατά του Μακάρθι είναι οι Άντι Μπιγκς (Αριζόνα), Λόρεν Μπόεμπερτ (Κολοράντο), Ματ Γκατζ (Φλόριντα), Μπομπ Γκουντ (Βιρτζίνια), Ματ Ροσεντέιλ (Μοντάνα), Έλι Κρέιν (Αριζόνα). 

Μετά την ολοκλήρωση της 13ης ψηφοφορίας ο Κέβιν Μακάρθι εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει τις ψήφους για να κερδίσει την προεδρία. 

«Θα έχω τις (απαιτούμενες) ψήφους», δήλωσε ο Μακάρθι στο CNN«Πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας, θα έχω τις ψήφους για να τελειώσουμε το θέμα μια και καλή. Επειδή μας πήρε τόσο καιρό, τώρα μάθαμε πώς να κυβερνάμε. Έτσι, τώρα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε ο Μακάρθι. «Έχουμε ακόμη δρόμο», είπε από την πλευρά του ο Ραλφ Νόρμαν από τη Νότια Καρολίνα, που έχει αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Μακάρθι.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διέκοψε τη συνεδρίαση της μέχρι τις 5 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), οπότε αναμένεται να επανέλθει εκ νέου για μια νέα ψηφοφορία. 


Ειδήσεις σήμερα:

Τα καλά και τα κακά νέα για την μετάλλαξη «Kraken» - Πότε έρχεται στην Ευρώπη

Νέο ελπιδοφόρο φάρμακο για την επιβράδυνση της νόσου του Αλτσχάιμερ ενέκρινε ο FDA

Βίντεο: Ο 22χρονος σωριάζεται αφότου έχει βουτήξει για τον Σταυρό στον Θεολόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης