Από το πλέον υψηλό επίπεδο, αυτό του προέδρου των ΗΠΑ, ήλθε η προειδοποίηση προς τη Ρωσία να μην σκεφτεί καν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.
Σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεντόνισε ότι θα ήταν «εξαιρετικά σοβαρό λάθος», οποιαδήποτε επίθεση με τακτικά πυρηνικά, δηλαδή αυτά που προορίζονται για το μέτωπο του πολέμου.
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είναι προβοκάτσια. Δεν γνωρίζω. Θα είναι όμως ένα σοβαρότατο λάθος», είπε σε δημοσιογράφους.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δύο ουκρανικοί οργανισμοί έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για να κατασκευάσουν τη λεγόμενη 'βρώμικη βόμβα'. Η εργασία τους εισήλθε στο τελικό στάδιο», ανέφερε τη Δευτέρα ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, αρμόδιος στον ρωσικό στρατό για τις ραδιενεργές ουσίες, τα βιολογικά και χημικά προϊόντα.
Όπως είπε, «ο σκοπός αυτής της πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία και να εξαπολυθεί έτσι μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία στον κόσμο», είπε, εκτιμώντας πως το Κίεβο θέλει κυρίως να «εκφοβίσει τον τοπικό πληθυσμό και να αυξήσει τη ροή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη».
Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον για επικείμενη άσκηση των πυρηνικών της δυνάμεων, επιβεβαίωσε την Τρίτη το αμερικανικό Πεντάγωνο, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η άσκηση αναμένεται να περιλαμβάνει εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
Κλείσιμο
«Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν και, όπως έχουμε τονίσει παλαιότερα, αυτή είναι μια ετήσια άσκηση ρουτίνας από τη Ρωσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ. «Επομένως, από αυτήν την άποψη, η Ρωσία συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις για τον έλεγχο του οπλοστασίου της και τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τέτοιες ειδοποιήσεις για λόγους διαφάνειας», συμπλήρωσε.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.