Νέα σφαγή στο Μεξικό: Ένοπλοι σκότωσαν 18 ανθρώπους μέρα - μεσημέρι

Νέα σφαγή στο Μεξικό: Ένοπλοι σκότωσαν 18 ανθρώπους μέρα - μεσημέρι

Ανάμεσα στους νεκρούς ένας δήμαρχος  - Τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ

82352_000_1U51U3_1593222965108
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος της κοινότητας, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων χθες Τετάρτη στην Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο (νότια), ανακοίνωσε εισαγγελική πηγή.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έφοδο, δήλωσε —χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις— στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος.

Ο αριστερός δήμαρχος της κοινότητας 4.300 κατοίκων, ο Κονράντο Μεντόσα, συγκαταλέγεται στα θύματα της επίθεσης που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε αυτόν τομέα του Μεξικού, ο οποίος μαστίζεται από τη βία συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

mexico
O δήμαρχος Κονράντο Μεντόσα


Ο πατέρας του, που είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος της κοινότητας πριν από μερικά χρόνια, έπεσε και αυτός νεκρός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες —αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες— και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.


Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκες οι 15 νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο - Συγκλονιστικά βίντεο από την διάσωση στα Κύθηρα

Ο Πούτιν ψάχνει «σωσίβια» σε Καντίροφ και Σαουδική Αραβία μετά την κατάρρευση στα μέτωπα

Η Ιωάννα Τούνη κάνει υπέρηχο με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου σε βιντεοκλήση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης