Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουάνγκ Κισάν θα εκπροσωπήσει την Κίνα στην κηδεία
Κάποιοι Βρετανοί βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόσκληση Κινέζων αξιωματούχων στην κηδεία της Ελισάβετ
Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ουάνγκ Κισάν θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ Β', έπειτα από πρόσκληση της βρετανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το BBC μετέδωσε χθες Παρασκευή ότι δεν θα επιτραπεί στην κινεζική αντιπροσωπία που επισκέπτεται το Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας τη Δευτέρα να αποτίσει φόρο τιμής στο φέρετρό της.
Κάποιοι Βρετανοί βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόσκληση Κινέζων αξιωματούχων στην κηδεία της Ελισάβετ, αφού το Πεκίνο επέβαλε κυρώσεις σε συναδέλφους τους επειδή επέκριναν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Μάο Νινγκ δήλωσε χθες ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες αυτές του BBC, αλλά πρόσθεσε ότι «η κρατικήκηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’είναι ένα σημαντικό γεγονός για το Ηνωμένο Βασίλειο».
«Η συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών στο γεγονός, έπειτα από πρόσκληση του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μια ένδειξη σεβασμού προς τη βασίλισσα και της σημασίας που αποδίδεται (στις σχέσεις) με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η Μάο.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.