Πυροβολισμοί σε συναυλία στην Ουάσιγκτον: Νεκρός ένας 15χρονος, τραυματίστηκε και αστυνομικός - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί σε συναυλία στην Ουάσιγκτον: Νεκρός ένας 15χρονος, τραυματίστηκε και αστυνομικός - Δείτε βίντεο

Η αστυνομία συνέχιζε να ερευνά τα κίνητρα του πυροβολισμού, ενώ ακόμα δεν έχει προxωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις - Φέτος στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί 277 μαζικοί πυροβολισμοί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Gun Violence Archive

Collage_Maker-21-Jun-2022-01_54-AM
Ένας 15χρονος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, τραυματίστηκαν από σφαίρες το βράδυ της Κυριακής (19/6) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ έπειτα από μια συναυλία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πριν τους πυροβολισμούς δύο άλλα περιστατικά προκάλεσαν πανικό μεταξύ των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για μια συναυλία, για την οποία δεν είχε χορηγηθεί άδεια, με την ευκαιρία της γιορτής Juneteenth, της επετείου από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, στις 19 Ιουνίου 1865.



Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο, εξήγησε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον Ρόμπερτ Κόντι.

Κλείσιμο


Τότε οι δυνάμεις της τάξης διέκοψαν τη συναυλία. Αμέσως μετά και παρά την παρουσία στο σημείο ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και ένας έφηβος σκοτώθηκε, πρόσθεσε ο Κόντι.



Ένας αστυνομικός και δύο πολίτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, οπού νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον στο σημείο βρέθηκαν πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που πυροβόλησε έναν από τους ενήλικες, ωστόσο το όπλο από το οποίο έφυγε και σφαίρα που σκότωσε τον 15χρονο, αλλά και αυτό που τραυμάτισε τον αστυνομικό ακόμα δεν έχει βρεθεί.



Η αστυνομία συνέχιζε να ερευνά τα κίνητρα του πυροβολισμού, ενώ ακόμα δεν έχει προxωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις. 

Φέτος στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί 277 μαζικοί πυροβολισμοί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Gun Violence Archive, κατά μέσο όρο περισσότεροι από 1,5 μαζικοί πυροβολισμοί κάθε μέρα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακός πόλεμος: Το µεγάλο κόλπο του Πούτιν που ανεβάζει τον πληθωρισµό στη ∆ύση

30χρονος επιτέθηκε σε 19χρονη ενώ γύριζε σπίτι της - Προσπάθησε να της σκίσει τα ρούχα

Survivor: Η Ασημίνα στον τάκο και ο Άρης την πρώτη ασυλία – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης