Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το 20% του χαμένου εδάφους στο Σεβεροντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το 20% του χαμένου εδάφους στο Σεβεροντονέτσκ

«Τους έχουμε απωθήσει» αναφέρει ο επικεφαλής της ανατολικής περιοχής του Λουχάνσκ - Η Ρωσία συνεχίζει τα πυραυλικά πλήγματα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά

25786458
Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σχεδόν το 20% του εδάφους που είχαν χάσει στην πόλη Σεβεροντονέτσκ κατά τη διάρκεια των μαχών με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ανατολικής περιοχής του Λουχάνσκ.

"Ενώ πριν η κατάσταση ήταν δύσκολη, το ποσοστό (που κατείχε η Ρωσία) ήταν κάπου γύρω στο 70%, τώρα τους έχουμε ήδη απωθήσει, ανακαταλαμβάνοντας σχεδόν το 20%", δήλωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι στην εθνική τηλεόραση.
Η Ρωσία βομβαρδίζει από Μαύρη Θάλασσα και στρατηγικά βομβαρδιστικά

Η Ρωσία συνεχίζει να καταφέρει πυραυλικά πλήγματα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας έχοντας στόχους αστικές και στρατιωτικές υποδομές , δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντρ Μοτουζιάνικ, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.


Κλείσιμο

«Ιδιαίτερα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένα μικρό πυραυλοφόρο πολεμικό εκτόξευσε τουλάχιστον έξι θαλάσσιους πυραύλους πλεύσης τύπου Kalibr και ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μακράς εμβέλειας εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους X-22 , θέτοντας στο στόχαστρο περιοχές του Κιέβου, του Λβίβ και του Μικολάιφ» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.


Ο Μοτουζιάνικ υπογράμμισε ότι στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας τα πολεμικά πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν επιδιώκοντας να απομονώσουν την περιοχή που διεξάγονται μάχες, τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και υποστήριξης πυρός στην παράκτια κατεύθυνση.

25787001





Ο εχθρός συνεχίζει τον αποκλεισμό της ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στο βόρειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πυραυλοφόρα πλοία που φέρουν θαλάσσιους πυραύλους τύπου Kalibr, με συνολική δυνατότητα εκτόξευσης έως 18 πυραύλων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά στην ανατολική Ουκρανία ενώ ο οδηγός τους, τον οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σκοτώθηκε.

25789220


«Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν στοχοθετήθηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το Σεβεροντονέτσκ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν «σε ένα όχημα που τους παραχώρησαν οι αυτονομιστές, το οποίο οδηγούσε ένας οδηγός που τους παρείχαν οι αυτονομιστές».

Ειδήσεις σήμερα:

Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ

«Με ρωτούσε πόσο μεγάλα είναι τα οπίσθιά μου» - Τι αποκαλύπτει η «πέτρα του σκανδάλου» στη σχέση Πικέ - Σακίρα

Στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουνίου ο Όλαφ Σολτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης