Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία καλεί ξανά τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη να συνθηκολογήσουν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία καλεί ξανά τις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη να συνθηκολογήσουν

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα έχουν εγγυημένες τις ζωές τους», διαβεβαίωσε  ρώσος ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος  υποστήριξε πως τις τελευταίες ημέρες η ουκρανική πλευρά εμπόδισε επανειλημμένα την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

mariupol12
Η Ρωσία κάλεσε για ακόμη μια φορά τις ουκρανικές δυνάμεις στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας Μαριούπολη να καταθέσουν τα όπλα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ξένοι μισθοφόροι θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια από την πόλη και να μεταβούν σε περιοχές ελεγχόμενες από το Κίεβο μέσω διαδρόμου διαφυγής σήμερα το πρωί, δήλωσε ο ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα έχουν εγγυημένες τις ζωές τους», διαβεβαίωσε ο ρώσος ανώτερος αξιωματικός.

Ο ίδιος ανήγγειλε ότι θα γίνει νέα προσπάθεια για να απομακρυνθούν άμαχοι και ξένοι υπήκοοι από την πόλη σήμερα. Τις τελευταίες ημέρες, υποστήριξε ο υποστράτηγος Μιζίντσεφ, η ουκρανική πλευρά εμπόδισε επανειλημμένα την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Στην απογευματινή αναφορά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό ακόμη πως δυνάμεις του κατέστρεψαν δύο αποθήκες πυρομαχικών, έναν χώρο αποθήκευσης καυσίμων και δύο θέσεις διοίκησης και ελέγχου σε νέες επιδρομές.

Ανέφερε επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές προέλασαν δύο χιλιόμετρα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το 90% της περιφέρειας αυτής δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Ζελένσκι από τη μαρτυρική Μπούκα: Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο τι έκανε ο ρωσικός στρατός

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με εκβίασε, ήταν τρελή» δηλώνει ο πρώην σύντροφος της - Δείτε βίντεο

Survivor: Οι τρεις «μπλε» υποψήφιοι προς αποχώρηση και η απόφαση του συγκλονισμένου Τάκη – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης