Εισβολή στην Ουκρανία: Η Άγκυρα διαψεύδει ότι ο Ερντογάν έταξε στον Ζελένσκι το κλείσιμο των Στενών

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Άγκυρα διαψεύδει ότι ο Ερντογάν έταξε στον Ζελένσκι το κλείσιμο των Στενών

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ίσως μπλόφαρε ισχυριζόμενος ότι απέσπασε τη θετική απάντηση του Τούρκου προέδρου στο αίτημα για απαγόρευση διέλευσης ρωσικών πολεμικών πλοίων από τον Βόσπορο - Δεν αλλάζει στάση η Άγκυρα

russian-warship-main
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου έσπευσε να ανακοινώσει ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία. 

«Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές σήμερα. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά καθώς η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Ερντογάν δεσμεύθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του πως η Τουρκία θα απαγορεύσει τη διέλευση των Στενών του Βοσπόρου σε ρωσικά πολεμικά πλοία που κατευθύνονται προς την Μαύρη Θάλασσα. 
Reuters: Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για κλείσιμο των Στενών

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Reuters  μετά το tweet του Ζελένσκι, Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το κλείσιμο των στενών της μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας στο ρωσικό ναυτικό, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τον ισχυρισμό του Ζελένσκι.

Χθες Παρασκευή πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε διπλωματικά αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ουκρανίας για κλείσιμο των Στενών στα ρωσικά πολεμικά πλοία, όπως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει σε περίπτωση πολέμου.

 «Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», δήλωσε την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.




Ειδήσεις σήμερα:

Daily Mail: Οφείλεται σε long Covid η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία;

«Αδύναμος κρίκος» οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά το «πολεμικό σοκ» στην Ουκρανία - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Το Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και την εξασφάλιση εσόδων στα ρωσικά κρατικά μέσα επικοινωνίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης