«Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος» από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Μάγχηδήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.
Τουλάχιστον 31 είναι οι μετανάστες που πνίγηκαν προσπαθώντας να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία.
«Θέλω απλώς να πω ότι είμαι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος και λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια ζωών που βλέπω στη Μάγχη», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. «Η καταστροφή αυτή υπογραμμίζει πόσο επικίνδυνος είναι ο διάπλους της Μάγχης κατ’ αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε, καλώντας η Γαλλία «να κάνει περισσότερα» για να αποθαρρύνει τις παράνομες διελεύσεις.
«Δυσκολευτήκαμε να πείσουμε ορισμένους εταίρους μας, ιδίως τους Γάλλους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, όμως καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και αυτό που θέλουμε τώρα είναι κάνουμε περισσότερα μαζί», είπε στο Sky News ο Τζόνσον, αφού ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της διυπουργικής ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.