ΗΠΑ: Τουλάχιστον 20 τραυματίες από «εισβολή» αυτοκινήτου σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 20 τραυματίες από «εισβολή» αυτοκινήτου σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν - Δείτε βίντεο

Οι αρχές εντόπισαν ένα όχημα που φέρεται να σχετίζεται με το περιστατικό και οι ανακριτές αναζητούν τον οδηγό του - Υπάρχουν και παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες - Η έρευνα είναι σε εξέλιξη

ουισκονσιν
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο διέσχισε με ταχύτητα μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Γουκέσα του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ, την Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στις 4:39 μ.μ. τοπική ώρα, (00:39 ώρα Ελλάδας) ένα κόκκινο SUV μπήκε με ταχύτητα στην χριστουγεννιάτικη παρέλαση της πόλης και χτύπησε αρκετούς ανθρώπους, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουκέσα, Νταν Τόμσον και  έκανε λόγο για   11 ενήλικες και 12 παιδιά που χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομεία.



Οι αρχές εντόπισαν ένα όχημα που φέρεται να σχετίζεται με το περιστατικό και οι ανακριτές αναζητούν τον οδηγό του, ο οποίος εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε. Δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού CBS58, μέρος του εθνικού δικτύου CBS, ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο περιστατικό.

Κλείσιμο


Υπάρχουν «νεκροί», είπε αργότερα και ο κ. Τόμσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό, για το οποίο οι αρχές ακόμη προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες. Απέφυγε να διευκρινίσει πόσοι είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους.


«Ματωμένη» παρέλαση στο Ουισκόνσιν


«Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα, αυτοκίνητα αστυνομικών και πολιτών»,  πρόσθεσε ο Τόμσον.  Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ακόμη σε δημοσιογράφους ότι έχει αναγνωριστεί ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν είναι σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του προσώπου που οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.




Μια γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος έτρεξε προς το σημείο για να προσφέρει βοήθεια, σύμφωνα με το Fox6.

Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω σε ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ενός τρίτου αυτόπτη μάρτυρα, το SUV είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων την στιγμή που χτύπησε κόσμο.



Σύμφωνα με την αστυνομία το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε συμμετέχοντες στην παρέλαση έχει ανακτηθεί, ο τόπος του συμβάντος είναι πλέον ασφαλής και δεν θεωρείται πως υπάρχουν άλλες απειλές.  Το πανεπιστήμιο Κάρολ, που έχει έδρα τη Γουόκεσα, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε lockdown.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.




Ειδήσεις σήμερα:

The Voice: Η… επανένωση Μαραβέγια-Μουζουράκη και η διαμόρφωση των ομάδων μετά το 5ο Knockout – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Νεκρή από πυροβολισμούς έγκυος στη Φιλαδέλφεια

Ligue 1: Οριστική διακοπή στο Λυών - Μαρσέιγ - Χαστούκι στον οπαδό που πέταξε το μπουκάλι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης