Ιταλία: Αυξήσεις «φωτιά» κατά 29,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα και 14,4% στο φυσικό αέριο

Ιταλία: Αυξήσεις «φωτιά» κατά 29,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα και 14,4% στο φυσικό αέριο

Παρά την παρέμβαση της κυβέρνησης Ντράγκι για τον μερικό έλεγχο της «έκρηξης» τιμών στους λογαριασμούς

24639501
Παρά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ντράγκι με στόχο τον περιορισμό των αυξήσεων του ρεύματος και του φυσικού αερίου, η διαφορά, από το επόμενο τρίμηνο στην Ιταλία αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της Ιταλικής Αρχής για την Ρύθμιση της Ενέργειας Arera, τα ιταλικά νοικοκυριά από την 1η Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν αύξηση κατά 29,8% στο ηλεκτρικό ρεύμα, και κατά 14,4% στο φυσικό αέριο.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ρώμης ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν από τους λογαριασμούς οι φόροι που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι θα στηριχθούν οικονομικά 5,5 εκατομμύρια οικογένειες.

H Arera, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται και πάλι στην εντυπωσιακή αύξηση του κόστους των πρώτων υλών αλλά και των αδειών για εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). «Χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης, οι αυξήσεις θα άγγιζαν το 45% για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και το 30% για εκείνους του φυσικού αερίου», εκτιμά η Ιταλική Αρχή για την Ρύθμιση της Ενέργειας.

Οι ενώσεις καταναλωτών της Ιταλίας, όμως, ζητούν να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια και υπολογίζουν στα 351 ευρώ ετησίως το κόστος της αύξησης του ρεύματος και του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά της χώρας.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τέσσερις ιστοσελίδες ψεκ με fake news για covid

Σοφία Μουτίδου: Από την αποθέωση στη σταύρωση, σε 1.200 δευτερόλεπτα


Μακρόν για Ελλάδα: Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας είναι γερή και συνεχίζεται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης