Κίνα: Νεκροί δύο άνθρωποι και τρεις τραυματίες από σεισμό 5,4 Ρίχτερ - Δείτε βίντεο

Κίνα: Νεκροί δύο άνθρωποι και τρεις τραυματίες από σεισμό 5,4 Ρίχτερ - Δείτε βίντεο

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

china
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν από  σεισμό  5,4 Ρίχτερ με ρηχό εστιακό βάθος που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα, στην επαρχία Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τους θανάτους, χωρίς να διευκρινίσουν τις τοποθεσίες που σημειώθηκαν και δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε το κινεζικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.



Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών, αλλά το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας μέτρησε το μέγεθος σε 6 βαθμούς.

Κλείσιμο


Και οι δύο φορείς εντόπισαν το επίκεντρο του σεισμού σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ, της οποίας η μητροπολιτική περιοχή έχει πληθυσμό περίπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους.



«Είναι πιθανό να υπάρχουν σημαντικές ζημιές και η καταστροφή είναι πιθανώς εκτεταμένη», ανέφερε το USGS σε αρχική του εκτίμηση.



Το 2008, η επαρχία Σιτσουάν επλήγη από έναν σεισμό μεγέθους 7,9 βαθμών, που είχε αποτέλεσμα 87.000 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Ειδήσεις σήμερα:

AUKUS: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην Κίνα - Οι αντιδράσεις από Πεκίνο και Παρίσι

Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση» δήλωσε η Ιωάννα

Τρίτη δόση: Πόσοι την έλαβαν το πρώτο 48ωρο - Τι ακολουθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης