Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για μια «λεκτική κατάπαυση του πυρός» ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, αλλά ζήτησε επίσης να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια σειρά επίμαχων ζητημάτων.
«Υπάρχει ένα είδος λεκτικής κατάπαυσης του πυρός. Είναι ήδη κάτι, αλλά όχι αρκετό», δήλωσε ο Λε Ντριάν μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, εκτιμώντας πως η διμερής σχέση είναι πλέον «σε φάση ανάρρωσης».
«Η λεκτική κατάπαυση του πυρός δεν σημαίνει πράξεις και περιμένουμε από την Τουρκία πράξεις σε ευαίσθητα ζητήματα», ιδιαίτερα στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά επίσης στην ανατολική Μεσόγειο και στο ζήτημα της Κύπρου, πρόσθεσε. «Θα δούμε αν ο πρόεδρος Ερντογάν άλλαξε σε κάτι περισσότερο από στα λόγια, αν άλλαξε στις πράξεις».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας