Ένας ηγέτης του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς απείλησε σήμερα το Ισραήλ με μια νέα κλιμάκωση της βίας, έπειτα από ένα κάλεσμα για την πραγματοποίηση πορείας την Πέμπτη από την ισραηλινή άκρα δεξιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Προειδοποιούμε την κατοχή να μην πλησιάσει η πορεία των εποίκων στην (Ανατολική) Ιερουσαλήμ και την πλατεία των Τζαμιών», δήλωσε σε ομιλία του ο Χαλίλ αλ-Χάγια, αξιωματούχος της Χαμάς που έχει την εξουσία στη λωρίδα της Γάζας.
«Ελπίζουμε ότι η ημέρα της Πέμπτης δεν θα γίνει» μια νέα 10η Μαΐου, πρόσθεσε αναφερόμενος στην αρχή της κλιμάκωσης της βίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, η οποία οδήγησε σε έναν πόλεμο 11 ημερών.
Ματαιώθηκε η πορεία
Η πορεία που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη στην Ιερουσαλήμ Ισραηλινοί υποστηρικτές της άκρας δεξιάς ματαιώθηκε, καθώς η διαδρομή που θα ακολουθούσε δεν εγκρίθηκε από την αστυνομία, ανακοίνωσαν σήμερα οι οργανωτές.
Η διαδρομή της πορείας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εν μέρει μέσα στις παλαιστινιακές συνοικίες της Παλιάς Πόλης, δεν εγκρίθηκε από την αστυνομία, πράγμα που προκάλεσε τη ματαίωσή της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος μιας από τις κινήσεις που οργάνωναν τη διαδήλωση.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»