Νέο όνομα απέκτησε το εμβόλιο της AstraZenecaκαι από εδώ και στο εξής, στην Ευρώπη αποκαλείται Vaxzevria.
Μια αλλαγή που θα συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από νέα συσκευασία. Το ίδιο το εμβόλιο παραμένει αμετάβλητο.
Όπως τονίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην ιστοσελίδα του «το Vaxzevria είναι ένα εμβόλιο για την αποτροπή της COVID-19 για ανθρώπους άνω των 18 χρόνων Είναι παρασκευασμένο από άλλο ιό (της οικογένειας του αδενοϊού) που έχει τροποποιηθεί για να περιέχει το γονίδιο για την παρασκευή πρωτεΐνης από τον SARS-CoV-2. Το Vaxzevria δεν περιέχει τον ίδιο τον ιό και δεν μπορεί να προκαλέσει COVID-19».
Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς εμβόλιο που στις αρχές Μαρτίου είχε σταματήσει να χορηγείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω φόβων για πρόκληση θρομβώσεων μέχρι που ο ΕΜΑ το χαρακτήρισε «ασφαλές» και «αποτελεσματικό».
Στην Αθήνα του 2025, η μετακίνηση για όσους επιλέγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των Συγκοινωνιών Αθηνών έχει αποκτήσει έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Λιγότερο ψάξιμο για εισιτήρια, λιγότερες ουρές, λιγότερο άγχος, αρκεί να βγάλεις από το πορτοφόλι σου μια οποιαδήποτε τραπεζική κάρτα.
Η Χριστουγεννιάτικη συλλογή της Oxford Company προτείνει κομμάτια με χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας υλικά και γραμμές που παραμένουν πάντα στη μόδα, για δώρα που διαρκούν.