Ο Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη προσευχή για το 2021 στην Αγία Σοφία, όπως μεταδίδει η Ηurriyet, απαντώντας στην κριτική του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sözcü, έκανε λόγο για «φασιστική» αντίληψη του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και ηγείται τώρα ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου το οποίο-όπως είπε- δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή.
Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για την χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή είπε χαρακτηριστικά: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο συνέχισε την επιθετική ρητορική με αναφορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την περασμένη χρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι το στέμμα του 2020».
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής η τουρκική εφημερίδα Sözcü χαρακτήρισε ως «καταστροφή» την λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί.
Σε κείμενο το οποίο απαριθμούσε τις κακές ειδήσεις του 2020, είχε εντάξει την κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλο τον χριστιανικό κόσμο, κάτι που τελικώς προκάλεσε και την αντίδραση του Τούρκου προέδρου.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.