«Φρούριο» η Αθήνα την παραμονή Πρωτοχρονιάς - Αδειοι οι δρόμοι στο κέντρο

«Φρούριο» η Αθήνα την παραμονή Πρωτοχρονιάς - Αδειοι οι δρόμοι στο κέντρο

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας δεν θύμιζαν σε τίποτα προηγούμενα χρόνια - Η Αθήνα έμοιαζε με «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00 και τους σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους

bloka01-mesa_2
Την πιο παράξενη παραμονή Πρωτοχρονιάς ζήσαμε εχθές, 31η Δεκεμβρίου 2020 λόγω των αυστηρών μέτρων που ήταν σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Αθήνα έμοιαζε με «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00 και τους σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους.

bl07
bl03


Το μόνο που έμεινε να θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών ήταν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. Οι δρόμοι ήταν άδειοι μετά τις 22:00, ενώ κυκλοφορούν μόνο όσοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την εργασία τους.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία ήταν «ενισχυμένα». Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε αντίστοιχη πρακτική και τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-ρεβεγιόν.

Κλείσιμο
bl02
bl08


Σημειώνεται πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπισούν όσους επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00.

Περισσότεροι απο 4.000 αστυνομικοί επιφορτίστηκαν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό απο αυτό των Χριστουγέννων. Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

bl09
bl06
bl05


Στο μεταξύ από το απόγευμα της Πέμπτης κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ οι αρμόδιοι προχώρησαν στο κλείσιμο έξι σταθμών του Μετρό (γραμμές 1,2,3) .Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πρόκειται για τους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

Ειδήσεις σήμερα:

Σχέδιο «Πρωτοχρονιά μόνοι στο σπίτι»: Εφοδοι της ΕΛΑΣ σε πάρτι και κανείς έξω μετά τις δέκα το βράδυ

Αγωνία για τη μεθεόρτια επιδημιολογική κατάσταση - Πότε θα έχουμε «εικόνα»

«Θρίλερ» με το πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα: Σήμερα η εξέταση DNA που ίσως αποκαλύψει την ταυτότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης