"Θυμήθηκε" την κρίση ο Μπερλουσκόνι για να σκεπάσει τα σκάνδαλα

"Θυμήθηκε" την κρίση ο Μπερλουσκόνι για να σκεπάσει τα σκάνδαλα

Με άρθρο του που δημοσιεύεται  στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθεί να ξεπεράσει το σκάνδαλο «Ρούμπι Καρίμα» μεταφέροντας την προσοχή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 "Θυμήθηκε" την κρίση ο Μπερλουσκόνι για να σκεπάσει τα σκάνδαλα
Με άρθρο του που δημοσιεύεται  στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθεί να ξεπεράσει το σκάνδαλο «Ρούμπι Καρίμα» μεταφέροντας την προσοχή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα ο «Καβαλιέρε» τονίζει ότι «αν καταφέρουμε να οδηγήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στο τέσσερα με πέντε τοις εκατό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και οι αγορές κατανοήσουν ότι αυτός είναι ο δρόμος που η Ιταλία ακολουθεί σταθερά, η επίθεση κατά του δημοσίου χρέους και του ετήσιου κόστους του, θα μετατραπεί αυτόματα σε ενάρετη πορεία». Σύμφωνα με τον μεγιστάνα πρωθυπουργό για να επιτευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα χρειάζεται επιπλέον απελευθέρωση της οικονομίας, όπως έκανε η Γερμανία «πρώτα με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, στην συνέχεια με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πρόσφατα με την πεφωτισμένη ηγεσία υπό την Άγκελα Μέρκελ».

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης καλεί τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι σε κοινή δράση στο κοινοβούλιο «για να μπορέσει να καταρτισθεί, χωρίς προλήψεις και αποκλεισμούς, ένα μεγάλο, κοινό σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Σύμφωνα με παρατηρητές ο ζάπλουτος πρωθυπουργός, με τον τρόπο αυτό, επιχειρεί να επαναφέρει ως κεντρικό θέμα δημόσιας συζήτησης, την οικονομική και πολιτική διαχείριση της χώρας, ώστε να πάψει να προβάλλεται καθημερινά από τον τύπο και την αντιπολίτευση η υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ».

Η πρώτη αντίδραση της κεντροαριστεράς ήταν αρνητική: « η πρόταση του Μπερλουσκόνι έγινε όταν ο χρόνος είχε ήδη λήξει», δήλωσε ο δεύτερος γραμματέας των «Δημοκρατικών της Αριστεράς», Ενρίκο Λέττα. «Ζητάμε διάλογο εδώ και δυο χρόνια. Μας απαντούσαν ότι όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν. Τώρα, τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις θέλουμε να τον ξεκινήσουμε ή με έναν άλλον κεντροδεξιό πρωθυπουργό, ή με τον Μπερλουσκόνι, αλλά στα πλαίσια προεκλογικής εκστρατείας».

Στο μεταξύ, χθες, παρουσιάσθηκε ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, η εικοσιεξάχρονη περιφερειακή σύμβουλος της κεντροδεξιάς, Νικόλ Μινέττι. Ως γνωστόν, έχει λάβει κλήση σε απολογία, από την εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, με την κατηγορία προαγωγής στην πορνεία, για την υπόθεση των πάρτυ στην βίλα του Άρκορε. Η Μινέττι --που έπρεπε, κανονικά, να ανακριθεί αύριο-- επανέλαβε ότι δεν είχε επαφές με πόρνες και ότι στην έπαυλη του ιταλού πρωθυπουργού, οργανώνονταν μόνο απλά δείπνα. Σε ότι αφορά τα διαμερίσματα ιδιοκτησίας του ιταλού πρωθυπουργού, στην περιοχή Μιλάνο 2, τα οποία είχαν παραχωρηθεί δωρεάν σε δεκατέσσερις νεαρές κοπέλες, η περιφερειακή σύμβουλος, σύμφωνα με τον Τύπο, κατέθεσε ότι «ήταν απλά μπόνους τα οποία προσφέρονται σε κοπέλες που συνεργάζονται με τον τηλεοπτικό όμιλο Μέντιασετ, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Όταν οι εισαγγελείς την ρώτησαν για ποιον λόγο τον περασμένο Μάιο μετέβη στην διεύθυνση της αστυνομίας του Μιλάνου, για να ζητήσει την προσωρινή ανάθεση της μαροκινής Ρούμπι Καρίμα (η οποία κατηγορείτο για κλοπή), η Νικόλ Μινέττι αναφέρθηκε ευθέως στον ιταλό πρωθυπουργό. «Έλαβα τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, ο οποίος μου ζήτησε να πάω στην αστυνομία να αναλάβω την προσωρινή φροντίδα της Ρούμπι Καρίμα, λέγοντάς μου ότι η κοπέλα αυτή ήταν ανιψιά του αιγύπτιου προέδρου Μουμπάρακ», αναφέρει ο ιταλικός τύπος.

Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις των εισαγγελέων, φέρονται αποφασισμένοι να ακολουθήσουν κατεπείγουσα διαδικασία. Αν λάβουν το (απαραίτητο) «ελεύθερο» του δικαστικού αρμόδιου για τις προκαταρκτικές έρευνες, επιθυμούν να ζητήσουν από τον «Καβαλιέρε» να παρουσιαστεί, για την πρώτη δικάσιμο, στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο «μίστερ τιβί», θα κάνει ό,τι μπορεί για να παρατείνει τον πολιτικό βίο της κυβέρνησής του. Αν, όμως, τελικά, η Λέγκα του Βορρά λάβει την αναγκαία έγκριση για την υιοθέτηση του ομοσπονδιακού συστήματος, είναι πολύ πιθανό να ταχθεί ανοικτά, και πιεστικά, υπέρ των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπικές έρευνες, η εκλογική αναμέτρηση, θα μπορούσε να ενισχύσει την Λέγκα του Ουμπέρτο Μπόσσι, σε βάρος, όμως, των υποψήφιων του Μπερλουκόνι.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ελπίζει να καταφέρει σύντομα να διευρύνει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία με προσχώρηση νέων κεντρώων βουλευτών και με τον τρόπο αυτό να μπορέσει να απομακρύνει τις εκλογές.

Σήμερα όμως ο Μάσσιμο Ντ’ Αλέμα από την κεντροαριστερά και ο Πιερφερνινάντο Καζίνι από το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο επιμένουν ότι «αν ο ιταλός πρωθυπουργός δεν αποφασίσει να κάνει βήμα πίσω και να ευνοήσει την ανάδειξη εσωκομματικού διαδόχου του, τότε, όλη η αντιπολίτευση, μπορεί να συμμαχήσει για την δημιουργία εναλλακτικής κυβέρνησης ή και εκλογικής συνεργασίας».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο «σκάνδαλο Ρούμπι Καρίμα», σύμφωνα με παρατηρητές, αυτό που ανησυχεί εντονότερα τον Μπερλουσκόνι είναι οι νέες ανακρίσεις στις οποίες θα υποβληθούν σύντομα όλες οι προσκεκλημένες στα πάρτι του. «Είναι νεαρές κοπέλες, εντυπωσιάζονται, επηρεάζονται εύκολα», φέρεται να δήλωσε ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης