Μόσχα: Έτοιμο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού

Μόσχα: Έτοιμο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 43 εθελοντών

ergastirio-lab-emvolia
Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κορωνοϊού στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι είναι έτοιμο.

Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Άμυνας  Ρουσλάν Τσάλικοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Argumenti I Fakti.

«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Την στιγμή της έξαρσης όλοι χωρίς εξαίρεση οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό, ένοιωθαν φυσιολογικά. Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του νέου κορωνοϊού είναι έτοιμο» δήλωσε ο Τσάλικοφ.

Την προηγούμενη ημέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορωνοϊού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με τη συμμετοχή 43 εθελοντών.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 5.842 στη Ρωσία, φθάνοντας τις 783.328, εκ των οποίων τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στις 208.364 που αντιπροσωπεύουν το 26,6% των κρουσμάτων.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 8.782 άτομα, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 562.384 άνθρωποι ή το 71,8% όλων των μολυνθέντων.

Κλείσιμο
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 153 θάνατοι, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό 12.580 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,61% όλων των κρουσμάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Η Τουρκία προσθέτει έναν ακόμα κρίκο επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα

Προκλητική NAVTEX: Δείτε τον χάρτη με την περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Μάτι: Επτά φορές είχε καταθέσει ο εμπειρογνώμονας Λιότσιος για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δεχόταν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης