Μπερλουσκόνι: Δεν παραιτούμαι…το διασκεδάζω!

Μπερλουσκόνι: Δεν παραιτούμαι…το διασκεδάζω!

Σε δηλώσεις του αργά το βράδυ της Τρίτης προς τους δημοσιογράφους, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί», και ότι αντιθέτως «το διασκεδάζει».

Μπερλουσκόνι: Δεν παραιτούμαι…το διασκεδάζω!
Σε δηλώσεις του αργά το βράδυ της Τρίτης προς τους δημοσιογράφους, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί», και ότι αντιθέτως «το διασκεδάζει».

«Προχωρούμε νηφάλιοι. Μιλάμε για γιορτές με τριάντα άτομα, με μουσικούς, σερβιτόρους, τραγουδιστές, άνδρες της σωματοφυλακής. Δεν συνέβη ποτέ τίποτα το περίεργο, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ανύπαρκτα», δήλωσε ο «Καβαλιέρε».

Στο μεταξύ, διαμέσου των δικηγόρων του και βουλευτών του κόμματός του, έκανε γνωστό ότι δεν εννοεί να καταθέσει στην εισαγγελία του Μιλάνου, από την στιγμή που την θεωρεί αναρμόδια. Πιστεύει, αντιθέτως, ότι πρέπει να κριθεί από «ειδικό δικαστήριο». Πρόκειται για το λεγόμενο «Δικαστήριο Υπουργών» (Tribunale dei ministri) που προβλέπεται από την ιταλική νομοθεσία : το απαρτίζουν τρεις μόνιμοι και τρεις έκτακτοι δικαστές, που προκύπτουν από κλήρωση. Μετά από το «ελεύθερο» του κοινοβουλίου, έχουν το δικαίωμα να κρίνουν αδικήματα που μπορεί να διαπράχθηκαν από τον πρωθυπουργό ή τα μέλη της κυβέρνησης.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, απαντά όμως, ότι σε αυτή την περίπτωση το «Δικαστήριο Υπουργών» δεν είναι αρμόδιο, διότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμπλέκεται σε υπόθεση που δεν σχετίζεται άμεσα με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το όλο «σκάνδαλο Ρούμπι», θέτει και ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την εθνική ασφάλεια: όπως προκύπτει από πολλές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αρκετές κοπέλες, είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην βίλα του Άρκορε, χωρίς να δώσουν, ούτε την αστυνομική τους ταυτότητα ή να τους ζητηθεί το ονοματεπώνυμό τους.
Κλείσιμο

Όσο για τα πρόσωπα που μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις καλλονές οι οποίες φέρονται να επισκέπτονταν τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, σύμφωνα με την εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, υπάρχει ένα «μακρύ, κοινό νήμα»: ένας επιχειρηματίας από την Νότια Ιταλία, που είχε έλθει σε επαφή με την Πατρίτσια Ντ’ Αντάριο και φέρεται, τώρα, να έχει σχέση και με τις συναναστροφές της Ρούμπι Καρίμα. Πρόκειται για το «νήμα Ντ’ Αντάριο», που, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, συνδέει, πιθανώς, την πρώτη συνοδό που είχε αποκαλύψει τις συναναστροφές της με τον «μίστερ τιβί», με την νέα σειρά καλλονών που εμπλέκονται στην έρευνα του Μιλάνου.

Αναλυτές τονίζουν πως είναι σαφές ότι ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επιθυμεί να βγει το γρηγορότερο δυνατό, η χώρα, από την κατάσταση μεγάλης αμηχανίας στην οποία οδηγήθηκε.

Κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί, εν μέρει, τουλάχιστον, με μια άμεση κατάθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εισαγγελία του Μιλάνου.

Για σήμερα το βράδυ, έχει προγραμματισθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας, κατά του ιταλού πρωθυπουργού και των χειρισμών του, ενώπιον του Προεδρικού Μεγάρου. Στους διοργανωτές, το λεγόμενο κίνημα του «μωβ λαού», που δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο και νιώθει «αγανακτισμένο» με τους χειρισμούς του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Παρά ταύτα, όμως, ο ζάπλουτος πρωθυπουργός, δεν φαίνεται να θέλει να εγκαταλείψει το προσκήνιο.

Το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», ζήτησε επίσημα, στην βουλή και την γερουσία, την άμεση παραίτησή του. Ο δε κεντρώος χριστιανοδημοκράτης Πιερφερντινάντο Καζίνι, κάλεσε τον Μπερλουσκόνι «να κάνει βήμα πίσω», προσθέτοντας ότι «είναι έτοιμος να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, με διαφορετικό πρωθυπουργό».

Ο «Καβαλιέρε», όμως, αφήνει να διαρρεύσει ότι η μόνη εναλλακτική στην παρούσα κυβέρνηση, είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ειδική επιτροπή της βουλής, τέλος, που παρέχει την άδεια για να πραγματοποιηθούν έφοδοι στα γραφεία και τις κατοικίες των βουλευτών, ανέβαλε κατά μια εβδομάδα την επίσημη συνεδρίασή της.

Τα είκοσι ένα μέλη της επιτροπής πρόκειται να συνέλθουν την ερχόμενη Τρίτη, για να αποφασίσουν αν οι εισαγγελείς μπορούν να διατάξουν έφοδο στα γραφεία του λογιστή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τζουσέππε Σπινέλλι, ο οποίος φέρεται να κατέβαλε χρηματικά ποσά σε νεαρές κοπέλες, που επισκέπτονταν τον ιταλό πρωθυπουργό.

Πηγή : AΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης