Πώς αντιμετωπίζουμε τη ναυτία των ταξιδιωτών

Πώς αντιμετωπίζουμε τη ναυτία των ταξιδιωτών

Υπάρχει φυσικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα που ίσως μάς ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και μάς χαλούν τη διάθεση για ώρες ή ακόμα και ημέρες.

trav1

Sponsored Content

Οι πολυαναμενόμενες διακοπές, τα σχέδια για χαλάρωση δίπλα στο κύμα, ο ενθουσιασμός για διασκέδαση και ξεγνοιασιά σε τόπους αγαπημένους, σκιάζονται συχνά από την αγωνία για το πώς θα φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς να ταλαιπωρηθούμε από τη ναυτία του ταξιδιού που συνοδεύεται από ζαλάδες και τάσεις εμετού.

Πρόκειται για μια συχνή ενόχληση που εκδηλώνεται  σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο,  αυτοκίνητο, αεροπλάνο, ή τρένο. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ο πονοκέφαλος, ο κρύος ιδρώτας, η ωχρότητα, η ταχύπνοια, η δυσφορία, η ζάλη, το ανακάτεμα του στομαχιού και ο εμετός. Κάποιες φορές αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συνεχίζονται και μετά τη λήξη του ταξιδιού.

Οφείλεται στην «ασυμφωνία» της αντιλαμβανόμενης και της πραγματικής κίνησης, η οποία καθορίζεται από την συνεργασία των αυτιών και των ματιών. Όταν τα δύο αυτά όργανα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την πραγματική κίνηση του σώματος, η ναυτία των ταξιδιωτών παρουσιάζεται.

Τι μπορούμε να κάνουμε
Στο αυτοκίνητο, καθόμαστε μπροστά και αφήνουμε λίγο ανοιχτά τα παράθυρα για να μπαίνει φρέσκος αέρας. Κοιτάμε έξω από τα παράθυρα και ευθεία μπροστά. Αποφεύγουμε να διαβάζουμε και κάνουμε συχνές στάσεις. Στο τρένο επιλέγουμε κάθισμα στραμμένο προς την κατεύθυνση που ταξιδεύουμε.

Στο καράβι αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους. Είναι προτιμότερο να είμαστε στο κατάστρωμα με το βλέμμα στον ορίζοντα. Στο αεροπλάνο προτιμάμε τα καθίσματα πάνω από τα φτερά του αεροπλάνου που είναι το πιο σταθερό μέρος. Επιπλέον, υπάρχουν κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Κλείσιμο
travelfix_ODF


Φυσική αντιμετώπιση
Το Travelfix ODF (ταινία διασπειρόμενη στο στόμα) είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, χωρίς συντηρητικά, με βοτανικά εκχυλίσματα Ginger, Red Ginseng και Χαμομηλιού που βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία των ταξιδιωτών. To βοτανικό εκχύλισμα Ginger (πιπερόριζα), είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στο πεπτικό σύστημα, για αυτό και χρησιμοποιείται σε διάφορα πεπτικά προβλήματα όπως δυσπεψία, ναυτία κ.α. Αποτελεί ένα φυσικό τρόπο καταπολέμησης της ναυτίας και του έμετου.

Τα πλεονεκτήματά του Travelfix ODF είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα τα συμπτώματα της ναυτίας χωρίς να προκαλεί υπνηλία και είναι κατάλληλο για άτομα ηλικίας από 7 ετών και άνω που εμφανίζουν ευαισθησία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Στους ενήλικες αρκούν 1-2 ταινίες 30 λεπτά πριν την αναχώρηση, και ακολούθως 1 ταινία κάθε 1-3 ώρες εφόσον είναι απαραίτητο ενώ στα παιδιά η δοσολογία διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία. Και το ταξίδι σταματά να μάς αρρωσταίνει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης