Μαίρη Φιαμέγκου: Η οικοδέσποινα του χειμερινού ονείρου

Μαίρη Φιαμέγκου: Η οικοδέσποινα του χειμερινού ονείρου

Η Μαίρη Φιαμέγκου είναι η ψυχή δύο ονειρεμένων ξενώνων στα Τρίκαλα Κορινθίας

Mairi_Fiamegkou1
«Ανέβα… Όλο μπρος. Όλο ψηλά. Κι αν δεν βρεις δρόμο. Φτιάξε». Τα παραπάνω λόγια του Μενέλαου Λουντέμη ίσως και να μην είχαν τόση ομορφιά αν δεν υπήρχαν πρόσωπα που να τα μετουσιώσουν σε στάση ζωής. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι η κυρία Μαίρη Φιαμέγκου, η ψυχή δύο ονειρεμένων ξενώνων στα Τρίκαλα Κορινθίας

Σαν παραμύθι…

Μεγαλωμένη σε κάποιο χωριό της ορεινής Κορινθίας, η Μαίρη Φιαμέγκου ήταν κάποτε μία τυπική ελληνίδα νοικοκυρά, χωρίς ωστόσο να είναι γεννημένη μόνο γι’ αυτό. Η δουλειά της στον φούρνο του χωριού δεν την γέμιζε, τα παιδιά της μεγάλωναν, η ζωή κυλούσε, το όνειρο για «έναν χώρο φιλοξενίας» παρέμενε η μοναδική της ίσως σταθερά.
Fiamegkou3

Μία σταθερά που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά όταν η Μαίρη βρήκε τον τόπο και τον τρόπο για να την εκπληρώσει. «Χτισμένο» στα Μεσαία Τρίκαλα, το όνειρο, έλαβε το όνομα «Archontiko Fiamegou Boutique Hotel&Spa» κι εκείνη, η δημιουργός του, διόλου τυχαία, τη φήμη της καλύτερης οικοδέσποινας της περιοχής. Η Μαίρη δεν υπήρξε ποτέ μία τυπική ξενοδόχος αλλά μία γυναίκα που ήθελε να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε στους επισκέπτες που χρόνο με τον χρόνο γινόντουσαν ολοένα και πιο πολλοί. Κι όταν τα χρόνια πέρασαν, αποφάσισε να χαρίσει στο «Archontiko Fiamegou Boutique Hotel&Spa», ένα «αδελφάκι», το «Μούσες Τρικάλων Art Suites». Σήμερα, είναι περήφανη για τα «παιδιά» της κι όσοι τυχαίνει να την συναντήσουν, βαθιά ευτυχείς που γνώρισαν μία γυναίκα σαν κι αυτή. Ένα πρόσωπο που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τα λόγια: «Ανέβα… Όλο μπρος. Όλο ψηλά. Κι αν δεν βρεις δρόμο. Φτιάξε…»
Fiamegkou4
Κλείσιμο

Τα στολίδια των Μεσαίων Τρικάλων

Όποιον απ’ τους δύο ξενώνες της Μαίρης Φιαμέγκου κι αν επιλέξετε για την διαμονή σας, το μόνο βέβαιο είναι ότι η τελευταία θα σας μείνει αξέχαστη. Ζεστά δωμάτια με ξύλινες οροφές και παράθυρα στον ουρανό, τζάκια, πέτρα και μία ασύγκριτη αισθητική συνθέτουν τους χώρους του «Archontiko Fiamegou Boutique Hotel&Spa» και του «Μούσες Τρικάλων Art Suites».
Fiamegkou5

Η Μαίρη είναι πάντα εκεί. Για να επιβλέψει την προετοιμασία των εκπληκτικών πρωινών, για να σε ρωτήσει αν χρειάζεσαι κάτι, για να σου διηγηθεί ιστορίες απ’ τα παλιά, για να σου αποκαλύψει τα μυστικά της περιοχής, για να σου μαρκάρει στον χάρτη «όλα όσα πρέπει να δεις», για να βεβαιωθεί ότι περνάς καλύτερα απ’ όσο φανταζόσουν. Είναι εκεί, για να ετοιμάσει το ωραιότερο κοκκινιστό με μελιτζάνες που έχεις δοκιμάσει ποτέ και να σε φιλέψει το «λικέρ που έφτιαξα με τα χεράκια μου». Είναι εκεί για να σε κεράσει μία κούπα τσάι του βουνού και «μπισκότα για τα παιδιά», για να ανάψει το μεγάλο τζάκι στην κεντρική σάλα με τις γούνινες μαξιλάρες και τ’ αναμμένα κεριά, για να σε ξεναγήσει στο δωμάτιο με τα υπέροχα αξεσουάρ ή για να σε οδηγήσει σε έναν υπόγειο χώρο για σάουνα, χαμάμ και το καλύτερο χαλαρωτικό μασάζ που έχεις κάνει στη ζωή σου! Είναι εκεί για να στρώσει τα τραπέζια του restaurant με λευκά τραπεζομάντηλα, υπέροχα σερβίτσια και πιατέλες που ξεχειλίζουν νοστιμιά, για προτρέψει τα παιδιά να παίξουν με τα χιόνια στον μεγάλο κήπο, για να σου θυμίζει πως «Εδώ θέλω να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας! Σαν να βρίσκεστε στο δικό σας εξοχικό». Κι εμείς θα είμαστε εκεί, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή…
fiamegkou6

Info:

1. Archontiko Fiamegou Boutique Hotel&Spa
2. Μούσες Τρικάλων Art Suites
fiamegkou7
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης