Πέντε προορισμοί για κοντινές «αποδράσεις» από την Αθήνα

Πέντε προορισμοί για κοντινές «αποδράσεις» από την Αθήνα

Για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα

21683748
Μπορεί να έχει μπει ο Οκτώβριος, ωστόσο οι θερμοκρασίες δεν θυμίζουν καθόλου φθινόπωρο, επομένως δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα σκέφτονται να εκμεταλλευτούν τα σαββατοκύριακα για κοντινές στην Αθήνα «αποδράσεις».

Μπορεί να έχουμε κλείσει τα ρούχα παραλίας στην ντουλάπα, όμως δεν είναι λίγα τα μέρη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και προσφέρονται ακόμα και για μονοήμερη βόλτα.

Ναύπλιο
21655377


Όταν κάποιος σκέφεται να πάει μία εκδρομή κοντά στην Αθήνα το Ναύπλιο είναι πάντα στις πρώτες επιλογές του. Μόλις μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα, είναι μία πόλη που όσες φορές και αν πάει κανείς δεν τη βαριέται ποτέ. Από το Μπούρτζι και το Παλαμίδι με τα 999 σκαλοπάτια, μέχρι τα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης, το μόνο σίγουρα είναι ότι η γραφικότητα του τοπίου εντυπωσιάζει.

Καλάβρυτα

16620965


Ενδεχομένως να αποτελεί έναν προορισμό όταν οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο χαμηλές, ειδικά αν κάποιος θέλει να το συνδυάσει με επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο, όμως ακόμα και αυτή την εποχή τα Καλάβρυτα προσφέρονται για ένα σαββατοκύριακο. Απέχουν περίπου δύο ώρες από την Αθήνα και εκτός από τη βόλτα που μπορεί να κάνει κανείς στο κέντρο, έχουν και πάρα πολλά αξιοθέατα.

Τρίκαλα Κορινθίας

trikala_korintias
Κλείσιμο


Επίσης ένας λίγο πιο χειμερινός προορισμός, όμως τέτοια εποχή θα τα ευχαριστηθεί κανείς περισσότερο, αφού θα έχουν και λιγότερο κόσμο. Επιβάλλεται η επίσκεψη στον παλαιότερο οικισμό και η βόλτα στα όμορφα στενά με τα παραδοσιακά μαγαζιά. Ένας φυσικός παράδεισος μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

Ναύπακτος

nafpaktos


Αν πάλι κάποιος προτιμάει τη βόλτα στη θάλασσα η Ναύπακτος βρίσκεται δύο ώρες από την Αθήνα. Η βόλτα στην παραλία επιβάλλεται, καθώς το τοπίο είναι εντυπωσιακό, αλλά να κάνετε και μία βόλτα στο κάστρο για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα. Μία ώρα από τη Ναύπακτο είναι και η ορεινή Ναυπακτία για όσους θέλουν να συνδυάσουν και βουνό και θάλασσα.

Αράχωβα

araxoba


Κλασικός και πάντα αγαπημένος προορισμός η Αράχωβα, που απέχει επίσης δύο ώρες από την Αθήνα. Προσφέρεται για εκδρομή και στην καρδιά του χειμώνα, για όσους ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ, αλλά για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα ακόμα και τώρα είναι από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης