Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες μετανάστες γύρισαν για διακοπές στην Ελλάδα το 2017

Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες μετανάστες γύρισαν για διακοπές στην Ελλάδα το 2017

Εχουν έδρα στο εξωτερικό και μετρούνται στις αφίξεις μη κατοίκων από την Τράπεζα της Ελλάδος

Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες μετανάστες γύρισαν για διακοπές στην Ελλάδα το 2017
Υπολογίσιμο μέγεθος είναι, πλέον, οι Έλληνες μετανάστες στις ετήσιες διεθνείς "τουριστικές" αφίξεις της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το διάστημα 2012-2016 έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό 563.978 Έλληνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναζητούν καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Αναλυτικά, το 2012 μετανάστευσαν 124.194 Έλληνες, το 2013 μετανάστευσαν 117.094, το 2014 μετανάστευσαν 106.804, το 2015 μετανάστευσαν 109.351 και το 2016 μετανάστευσαν 106.535. 

Αναλύοντας τα παραπάνω δεδομένα, τουριστικοί παράγοντες της χώρας θεωρούν ότι, πλέον, ένας υπολογίσιμος αριθμός Ελλήνων μεταναστών περιλαμβάνεται στην εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση καθώς έχουν έδρα στο εξωτερικό και μετρούνται στις αφίξεις μη κατοίκων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούν, σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, ότι οι διεθνείς "τουριστικές" αφίξεις των Ελλήνων μεταναστών της τελευταίας 5ετίας ξεπερνούν ετησίως το ένα εκατομμύριο.  Έτσι, η "καθαρή" τουριστική κίνηση των ξένων επισκεπτών περιορίζεται, σαφώς, σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που εμφανίζεται στα σχετικά στοιχεία. Προφανώς, πάντως, και οι περισσότεροι Έλληνες νεο-μετανάστες, έχοντας καλύτερο εισόδημα, πραγματοποιούν διακοπές και ξοδεύουν.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία διαχωρίζει από το σύνολο των αφίξεων ξένων τουριστών τους Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει και εισέρχονται στη γειτονική χώρα σε ετήσια βάση για τις διακοπές τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης