Το protothema στη βάση των ΕΚΑΜ: Δείτε το νέο υπέρ-θωρακισμένο όχημα 12,5 τόνων και αξίας μισού εκατ. ευρω

Το protothema στη βάση των ΕΚΑΜ: Δείτε το νέο υπέρ-θωρακισμένο όχημα 12,5 τόνων και αξίας μισού εκατ. ευρω

Είχε κατασχεθεί το 2015 από το λιμενικό όταν εντοπίστηκε σε πλοίο με προορισμό τη Λιβύη μαζί με ακόμα επτά ίδιου τύπου τεθωρακισμένα

TETHORAKISMENAS
Πατάει νάρκη και νιώθει ένα απλό «χάιδεμα», κινείται με ταχύτητα 100χλμ την ώρα, διαθέτει αυτονομία 1.000 χλμ και προκαλεί τρόμο στο διάβα του.

Είχαμε την ευκαιρία να το αντικρίσουμε από κοντά, στη βάση των Ε.Κ.Α.Μ στο Μαρκόπουλο σήμερα το πρωί. Για την επιβλητικότητα του, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Το τεθωρακισμένο MRAP Typhoon GSS-300 έχει 6,5 μέτρα μήκος, 2,5 περίπου μέτρα πλάτος και ύψος και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι ήθελες να έμπαινες στο δρόμο του.

Το κόστος αγοράς του ανέρχεται στο μισό εκατ. ευρώ, ωστόσο στο ελληνικό δημόσιο δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα οκτώ θηριώδη τεθωρακισμένα οχήματα καναδικής κατασκευής που είχαν κατασχεθεί από το Λιμενικό Σώμα το 2015, έχοντας ως τελικό προορισμό την Λιβύη και λόγω του εμπάργκου των όπλων.

Βίντεο θωρακισμένο όχημα

Κλείσιμο
Τελικά, πριν από μερικούς μήνες, τα εν λόγω οχήματα τέθηκαν στην διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας με fast track διαδικασίες, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από εντολή του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τα οχήματα ξεθάφτηκαν από την ναφθαλίνη και μέσα σε 10 μόλις μέρες τέθηκαν στη διάθεσή της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα μερικά απ’ αυτά βρέθηκαν και στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο κατά τη διάρκεια των εντάσεων προς υποστήριξη των εκεί επιχειρούντων αστυνομικών δυνάμεων.
Φωτο_θωρακισμενο_οχημα_2
Φωτο_θωρακισμενο_οχημα_3
Φωτο_θωρακισμενο_οχημα_4
Φωτο_θωρακισμενο_οχημα_5
Φωτο_θωρακισμενο_οχημα

Το νεοαποκτηθέν τεθωρακισμένο βάρους 12,5 τόνων ήρθε να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων υπό τις οδηγίες του διοικητή των ΕΚΑΜ, κ. Πέτρου Τζεφεράκου και να ενισχύσει τον εξοπλισμό της μονάδας, αν και, όπως λέει ο ίδιος, θα ήταν ευχής έργον να μην χρειαστεί ποτέ να βγει από την πύλη.

Ειδήσεις σήμερα

Απολογία ψευτογιατρού: Δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η συνομιλία Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή

Γιαγιά ετών 62 καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της 6χρονης εγγονής της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης