Το Crew Dragon της SpaceX προσδέθηκε με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το Crew Dragon της SpaceX προσδέθηκε με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ που συνεργάζεται με τη NASA πραγματοποίησε 18 κύκλους σε τροχιά γύρω από τη Γη, πριν την πρόσδεση

space_main1
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του διαστημοπλοίου Crew Dragon της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκαλώντας χαμόγελα ικανοποίησης στη NASA, αλλά και στη Δύση, καθώς το διαστημικό πρόγραμμα βρίσκεται πολύ κοντά στην απεξάρτησή του από τη ρωσική τεχνολογία και τους πυραύλυς Σογιούζ που επιστρατεύονταν έως τώρα.

Το Crew Dragon εκτοξεύθηκε το Σάββατο από το διαστημικό κέντρο Κένεντι και την Κυριακή προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS, αφού πρώτα είχε πραγματοποιήσει 18 κύκλους σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η πρόσδδδεση έγινε τη στιγμή που ο ISS περνούσε βόρεια από τη Νέα Ζηλανδία.

space1

Αμέσως μόλις προσδέθηκε το διαστημόπλοιο  της SpaceX, το οποίο εκτοξεύθηκε με πύραυλο Falcon, η NASA ανακοίνωσε με ενθουσιασμό τη μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που στέλνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2011:

Κλείσιμο


Το Crew Dragon μετέφερε ένα ανδρείκελο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια των υπολογισμών και της πτήσης, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Βάσει του προγράμματος, η επιστροφή του διαστημοπλοίου στη Γη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας νωρίτερα συγχαρητήρια στη NASA και στην ομάδα που χειρίζεται το σχέδιο.

Ακολουθεί εικόνα από τη στιγμή που οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανοίγουν την καταπακτή και «υποδέχονται» το ανδρείκελο, ακολουθώντας την κανονική διαδικασία υποδοχής νέων ατόμων στον Σταθμό: 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης