Το αδιαχώρητο στο ΑΠΘ για τον Έλληνα που έλυσε τον «Γρίφο του Νας»

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του ΜΙΤ και ειδικός στην Τεχνητή Νοημοσύνη, μίλησε και για το brain drain

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του Έλληνα, που έλυσε τον, άλυτο επί 60 χρόνια, Γρίφο του Νας, είχαν περισσότεροι από 1500 φοιτητές και ακαδημαϊκοί, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Μ.Ι.Τ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς αυτή θα επηρεάσει την ανθρωπότητα.Εκατοντάδες φοιτητές έσπευσαν από πολύ νωρίς στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θέλησαν να φωτογραφηθούν με τον διεθνούς βεληνεκούς καθηγητή. Μάλιστα, δεκάδες άτομα δεν κατάφεραν να εισέλθουν, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και οι ιθύνοντες του ΑΠΘ, έκλεισαν τις εισόδους.

"Είναι τιμή μου που έχει έρθει τόσος κόσμος να με ακούσει. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, που έχω να επισκεφθώ καιρό. Από την άλλη δεν με εκπλήσσει. Το θέμα για τον οποίο θα μιλήσω είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό το υγιές κομμάτι με προβληματισμούς και ενδιαφέροντα είναι εδώ για να με ακούσει να περιγράψω τις εξελίξεις στην τεχνητη νοημοσύνη" τόνισε στο Thestival ο Δρ. Δασκαλάκης.


Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΜΙΤ, ερωτηθείς για το φαινόμενο της συνεχούς εκροής επιστημόνων από τα ελληνικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό, εξέφρασε τη λύπη του, που συμβαίνει αυτό, ωστόσο εξήγησε πως υπάρχουν πλέον "παράθυρα" για τον Έλληνα επιστήμονα να διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

"Είναι πολύ λυπηρό ότι η χώρα μας εκπαιδεύει τόσο επιστημονικό προσωπικό. Ιδανικά θα ήθελες μια χώρα που εκπαιδεύει προσωπικό να το απορροφήσει και αυτό είναι που ελπίζω. Είναι λίγο διαφορετική η εποχή, στην οποία άφησα την Ελλάδα. Πλέον έχει παγκοσμιοποιηθεί η αγορά και ένας Έλληνας μπορεί να συμμετέχει ενεργά επιστημονικό και στο οικονομικό-επιχειρηματικό γίγνεσθαι" υποστήριξε.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ευχαρίστησε τον κ. Δασκαλάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας πως "η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τον Δασκαλάκη. Ο Δασκαλάκης ανήκει σε όλο τον κόσμο".

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τον Έλληνα καθηγητή, που μεταξύ άλλων έχει λάβει το βραβείο Kalai από την Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού, το πιθανότερο είναι ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα θα έχουμε έναν προσωπικό γραμματέα με τεχνητή νοημοσύνη και αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, ενώ σε 15 χρόνια η διεπαφή του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνολογία θα γίνει ενδεχομένως πολύ πιο άμεση και το όριο που διαχωρίζει το πού ξεκινά ο άνθρωπος και πού αρχίζει η μηχανή πιο δυσδιάκριτο.

"Μπορεί όλο αυτό να ξεφύγει από τον έλεγχο; Ναι, θα μπορούσε όπως έχει συμβεί και με άλλα πράγματα στο παρελθόν. Το να είμαστε όμως αρνητικοί απέναντι στο ποτάμι που έρχεται κατά πάνω μας δεν είναι εποικοδομητικό, αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε, είναι πώς θα το βάλουμε στη σωστή κατεύθυνση" σημείωσε, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. 

Ο ίδιος ανέλυσε τρία σενάρια για την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης στα επόμενα "πέντε έως 50 χρόνια", επισημαίνοντας ότι αυτό που πιθανότατα θα επικρατήσει είναι η μίξη τους. Με βάση το πρώτο (θετικό) σενάριο, με τίτλο "Wonderland", η αλληλεπίδραση ανθρώπων- μηχανών είναι θετική και ο πρώτος κερδίζει από την ύπαρξη των δεύτερων. Οι μηχανές κάνουν τις χειρονακτικές εργασίες, ο άνθρωπος έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο ή εκτελεί πνευματικές εργασίες και το ασφαλιστικό σύστημα σώζεται, αφού η έλλειψη νέων ανθρώπων που εργάζονται και καταβάλουν εισφορές αναπληρώνεται από την ύπαρξη των ρομπότ, που δεν χρειάζονται ασφάλιση ή σύνταξη. Προϋπόθεση για να επαληθευτεί αυτό το σενάριο είναι να κατακτήσει η επιστήμη τη γενική νοημοσύνη, δηλαδή η μηχανή να μάθει να χρησιμοποιεί τη διαίσθηση και την εμπειρία που αποκτά από μια νοητική λειτουργία και να τη μεταφέρει σε μια που δεν ξέρει καθόλου (πχ, όταν γνωρίζει να παίζει σκάκι, να μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατηγική και στο πόκερ).

Βάσει του δεύτερου -αρνητικού- σεναρίου, με τίτλο "Pessiland", η επιστήμη κατακτά την γενική νοημοσύνη, αλλά αυτή δεν είναι προσβάσιμη σε όλους, αλλά μόνο σε εργαστήρια εταιρειών ή κρατών, που τη χρησιμοποιούν για ιμπεριαλιστική επιρροή. "Αν πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, το σενάριο είναι προφανώς δυστοπικό" επισήμανε ο καθηγητής.

Το τρίτο σενάριο, με τίτλο "Stagnatia", για το οποίο ο δρ Δασκαλάκης επισήμανε ότι "έχει αρκετές πιθανότητες (επαλήθευσης)", είναι αυτό κατά το οποίο ενώ υπάρχουν ολοένα και περισσότερες εφαρμογές ειδικής τεχνητής νοημοσύνης (πχ αναγνώριση εικόνας και ήχου ή μετάφραση), η επιστήμη δεν καταφέρνει να κάνει το άλμα στη γενική τεχνητή νοημοσύνη και επικρατεί σχετική στασιμότητα.

Όταν ο αλγόριθμος "βλέπει" μια χελώνα σαν ...καραμπίνα


Κατά τον δρα Δασκαλάκη, σήμερα ένας από τους βασικούς προβληματισμούς της ανθρωπότητας είναι η αξιοπιστία της τεχνολογίας."Υπάρχουν μεγάλα θέματα αξιοπιστίας και ένας από τους λόγους είναι ότι όταν τα δεδομένα με τα οποία τροφοδοτείς τον αλγόριθμο είναι ελλιπή ή μη αντιπροσωπευτικά, μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένες ή ελλιπείς νοητικές λειτουργίες. Πχ, έγινε γνωστό ότι ένα αυτοκίνητο Tesla έπεσε σε φορτηγό σταματημένο στην αριστερή λωρίδα. Γιατί συνέβη αυτό; Ίσως γιατί ποτέ στα δεδομένα που εισήχθησαν για να προπονηθεί ο αλγόριθμος στην αναγνώριση εικόνας δεν υπήρχε αυτοκίνητο σταματημένο στην αριστερή λωρίδα του δρόμου, επειδή αυτό σπάνια συμβαίνει. Ο αλγόριθμος θα επεξεργαστεί τα ελλιπή δεδομένα που τού δώσαμε και θα ενσωματώσει την έλλειψη" σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι φοιτητές του ΜΙΤ επιτέθηκαν στον καλύτερο αλγόριθμο αναγνώρισης εικόνας και τον έκαναν να "πιστέψει" ότι μια τρισδιάστατη χελώνα τυπωμένη σε εκτυπωτή 3D ήταν ...καραμπίνα. "Δεν έχουμε τόσο αξιόπιστη Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τρόπους προστασίας αλγορίθμων από τέτοιου είδους επιθέσεις" επισήμανε.

Ποιος αποφασίζει ποιος θα χάσει τη ζωή του;

'Ενα άλλο θέμα, πρόσθεσε, έχει να κάνει με ηθικά διλήμματα. "Ενα κλασικό πρόβλημα είναι το εξής. Σκεφτείτε ότι φτιάχνουμε αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα που κινούνται μαζικά στους δρόμους. Αναπόφευκτα κάποιο από αυτά θα βρει τον εαυτό του σε φάση αναγνώρισης του γεγονότος ότι σε μερικά δευτερόλεπτα θα γίνει ένα αναπόφευκτο ατύχημα με εμπλοκή πεζών. Ο αλγόριθμος που οδηγεί καταλαβαίνει τότε ότι έχει δύο δυνατότητες: να πάει ευθεία και να σκοτώσει τους πεζούς ή να πάει αριστερά, να χτυπήσει στο στηθαίο και να σκοτώσει τους επιβαίνοντες. Δεν μπορεί να σώσει και τους δύο. Πώς θα πάρει την απόφαση; Ο αλγόριθμος μπορεί επίσης να καταλαβαίνει ότι οι πεζοί είναι ένα παιδάκι 8 χρονών, ο μπαμπάς του, 41, και ο σκύλος τους και οι επιβαίνοντες μια έγκυος γυναίκα 30 ετών και το αγοράκι της. Πώς εγώ που σχεδιάζω τον αλγόριθμο θα λάβω την απόφαση για το ποιος θα ζήσει";

Ο ρατσιστής αλγόριθμος

Κατά τον δρα Δασκαλάκη, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σαν ένα μωρό. Το μωρό έρχεται στον κόσμο με γενετικά χαρακτηριστικά, αλλά εν πολλοίς είναι tabula rasa. Οι γονείς τού δίνουν δεδομένα και στόχους. Αν τα δεδομένα που λαμβάνει το μωρό περιέχουν ρατσιστικές απόψεις ή προκαταλήψεις ή θέσεις, αυτές τις θέσεις θα τις υιοθετήσει. Το ίδιο ισχύει και για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία μαθαίνει από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός chat bot (σ.σ. ρομπότ που κάνει διάλογο μέσω κειμένου ή ήχου). Μια ομάδα χρηστών του επιτέθηκε, παρέχοντάς του ρατσιστικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο. "Μέσα σε 17 ώρες έγινε τρελός ρατσιστής και συνωμοσιολόγος" σημείωσε ο καθηγητής.

Τίθενται επίσης ζητήματα αμεροληψίας, γιατί αν τα δεδομένα είναι ελλιπή, η τεχνητή νοημοσύνη θα υιοθετήσει στατιστικές που δεν είναι αντιπροσωπευτικές. Κι εδώ για παράδειγμα το ερώτημα είναι: έστω πως φτιάχνω τεχνολογία που αποφαίνεται αν κάποιος είναι άξιος λήψης δανείου, αλλά έχω ελλιπή στοιχεία για μια πληθυσμιακή ομάδα. Τι γίνεται τότε; "Πρέπει να προστατέψουμε την τεχνητή νοημοσύνη από το να κάνει τέτοια στατιστικά λάθη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η στατιστική είναι δύσκολη επιστήμη" σημείωσε.

Ο δρ Δασκαλάκης είναι απόφοιτος των Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. Έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην θεωρητική πληροφορική και την διεπαφή της με τα Οικονομικά, την Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχει μεταξύ άλλων τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM, με το βραβείο Kalai από την διεθνή ένωση Θεωρίας Παιγνίων, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από την διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών της Αμερικής, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan και την ερευνητική υποτροφία της Microsoft.

Τζον Φορμπς Νας: Ένα υπέροχο μυαλό με τραγικό τέλος

Ο Τζων Φορμπς Νας  ήταν Αμερικανός μαθηματικός και οικονομολόγος. Τιμήθηκε το 1994 με το Νόμπελ Οικονομικών, μαζί με τους Ρ. Ζέλτεν και Τζ. Χαρσάνυι για τη συμβολή του στη θεωρία παιγνίων. 

Συγκεκριμένα, δημιούργησε την έννοια της ισορροπίας για παιχνίδια μη-μηδενικού αθροίσματος, ισορροπία που πήρε το όνομά του ως ισορροπία Νας. 

Η έννοια της ισορροπίας κατά Νας είναι πολύ σπουδαία, ιδιαίτερα στις μέρες μας, και έχει ευρύτατες εφαρμογές σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως στις οικονομικές επιστήμες, στην Πληροφορική, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την πολιτική αλλά και σε φυσικά συστήματα, όπως η Βιολογία.

Το 2015, ο Τζον Φορμπς Νας τιμήθηκε με το Βραβείο Άμπελ μαζί με τον Λούις Νίρενμπεργκ «για τις εντυπωσιακές και σημαίνουσες συνεισφορές στη θεωρία των μη-γραμμικών μερικών διαφορικών εξισώσεων και στις εφαρμογές τους στη γεωμετρική ανάλυση».

Ο Νας υπέφερε από σχιζοφρένεια από τα 31 του, την οποία ξεπέρασε μετά από τριάντα χρόνια.

Το 1951, ο Νας πήγε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), ως καθηγητής του τμήματος μαθηματικών. Εκεί γνώρισε την Αλίσια Λόπες – Χάρρισον ντε Λαρδέ (γεν. 1/1/1933), φοιτήτρια φυσικής από το Ελ Σαλβαδόρ, την οποία παντρεύτηκε το Φεβρουάριο του 1957 σε μία καθολική τελετή αν και ήταν άθεος. Εισήγαγε τον Νας σε ψυχιατρική κλινίκη το 1959, μετά από διάγνωση σχιζοφρένειας. 


A Beautiful Mind: Η ζωή του Νας έγινε ταινία με τον Ράσελ Κρόου στον πρωταγωνιστικό ρόλοΟ γιος τους, Τζον Τσαρλς Μάρτιν Νας, γεννήθηκε σύντομα, αλλά έμεινε αβάπτιστος για ένα ακόμη χρόνο, καθώς η Αλίσια ένοιωθε ότι ο σύζυγός της έπρεπε να μπορούσε να εκφέρει γνώμη για το όνομα. Ο Νας και η ντε Λαρδέ έλαβαν διαζύγιο το 1963 αν και μετά την τελευταία και οριστική φορά που ο Νας έλαβε εξιτήριο το 1970, συνέχισαν να συζούν. Παντρεύτηκαν και πάλι το 2001.

Η ζωή του και το «υπέροχο μυαλό» του έγιναν η ταινία «A Beautiful Mind» από τον Ρον Χάουαρντ με τον Ράσελ Κρόου και την Τζένιφερ Κόνελι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ήταν υποψήφια για οκτώ Όσκαρ, κερδίζοντας τα τέσσερα, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

O Τζον Νας και η σύζυγός του Αλίσια σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 23 Μαΐου του 2015, όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα.Με πληροφορίες από Thestival / AΠE - MΠE

Δείτε βίντεο: ΑΠΘ: Το αδιαχώρητο για τον Έλληνα που έλυσε τον "Γρίφο του Νας"ΣΧΟΛΙΑ (112)

Νας Νας Νας

Ο παρασκευας ...

Έλεος!

Ένας άνθρωπος διαπρέπει στον τομέα του και πάμε να του βγάλουμε τα μάτια κρίνοντας με άγνοια για το αντικείμενο ή προσπαθούμε να τον μειώσουμε επειδή δε γινεται εθνικός σωτήρας. Τι σχέση έχει η εξέλιξη της επιστήμης με τις μικροπολιτικες της χώρας μας; Τι σχέση έχει το μέλλον του πλανήτη με τα προβλήματα της Ελλάδας; Έλεος με τη μιζέρια. Μπράβο στα φωτεινά μυαλά.

άστο

είπες και εσύ την βλακιούλα σου και έκανες το χρέος σου !!

Argy

Ολοι οι λαοι εχουν καποια μεγαλα μυαλα. Απλα η Ελλαδα εχει κυριως διεφθαρμενα και μαφιοζικα μυαλα

Ο ΝΙΜΙΤΣ είσαι?

Γιατί σε 50 χρόνια θα λες ότι ο καθηγητης ήταν σκοπιανος.

ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ.,ΗΛΙΚΙΑΣ 20 ΚΑΙ 22.ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 37 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΡΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ?ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ,ΑΠΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΛ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑς ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙς ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ?

Και δηθεν κανουν οικονομια στο χαρτι

Αλλα απο τοτε που οι λογαριασμοι βγαινουν ηλεκτρονικα, περισσοτερο χαρτι ξοδευουμε

Μπορεί ...

... να έλυσε τον γρίφο του Νας αλλά δυστυχως κάνει κακό στην εικόνα του δεχόμενος να μιλήσει σε ένα ελληνικό ΑΕΙ όπως το ΑΠΘ δηλ. ένα κέντρο διαφθοράς, εκμετάλλευσης, ανομίας και ανηθικότητας. Αν μπορούσα να ήμουν στη θέση του δεν θα ξαναπατούσα ποτε στην ελλάδα...

Ρουλης

Ειναι εξω απο αυτα.Ειναι απλα super star.

δύστυχε Δασκαλάκη

στις εφαρμογές της Τ.Ν. - Τεχνητής Νοημοσύνης πρέπει στα συστήματα λογισμικού να "λές" όλη την αλήθεια(Raw Data) αλλιώς το Machine Learning(hot topic) θα πάει περίπατο. Αυτή η αλήθεια περιέχει και τον "ρατσισμό" σας (όπως τον εννοείτε) με τον οποίο, μας τα έχετε πρήξει τελευταία...Αντί να μιλήσεις για την Μακεδονία αράδιασες την βλακεία περί ρατσιστικού αλγόριθμου...τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου! Τράβα τώρα στο Πανεπιστήμιο Σκοπίων και αν τύχει εκεί να δώσεις διάλεξη θα κελαηδάς για Μακεδονίες...

Μίνα

Πόσο γελοίος είσαι ρε φίλε. Άντε ασχολήσου με πράγματα πιο κατανοητά σε εσένα... ποιοι θα μπουν στο survivor ας πούμε. Όλοι πια έχουν άποψη...

Μάνα

Βλέπετε τι μυαλά βγάζει η Ελλάδα, αλλά τα στέλνει έξω,να ανεβάσουν στην κορφή τα ξένα πανεπιστήμια, ενώ εδώ θα περιμένουν μια ζωή για μια δουλειά των 400 ευρώ;

Μαξ

Ενα μυαλό που έχει δυνατότητες να μεγαλουργεί στο ΜΙΤ δε θα ήθελε να βρίσκεται στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο ΜΙΤ γιατί εκεί είναι η αιχμή, καλώς ή κακώς. Το κακό είναι ότι αν ένα τέτοιο μυαλό θελήσει να επιστρεψεί στην Ελλαδα για Χ Ψ λόγους, όλο και κάποιο παιδί καθηγητή ή βύσμα θα του φάει τη θέση, οπότε το πιθανότερο είναι να "καταδικαστεί" να δουλεύει στο ΜΙΤ.

Πατέρας

Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε δεν τα βγάζει η Ελλάδα. Τα βγάζουν οι πολιτικές συμμορίες που κοροϊδεύουν την απελπισία του κόσμου.

ρε

Κωστή το πιό ωραίο ,μιας και βρέθηκες στην Θεσσαλονίκη , θα ήταν να ξεκινούσες την ομιλία σου για το όνομα της Μακεδονίας που έχει ποτιστεί με πολύ Αίμα από την Κρήτη που κατάγεσαι .Μάλλον η μόρφωσή και η ψυχή σου δεν φτάνει ως εκεί...τα περί ρατσιστικού αλγορίθμου ας μην τα σχολιάσω γιατί θα πέσει γέλιο , λογικό μου ακούγεται αφού το ΕΜΠ τι άλλο θα βγάλει από "αντιρατσιστές". Να σε δούμε σύντομα και στου Μαξίμου με τον Αλέξη να σταυροφιλιέστε...

...

Δηλαδή εσύ θες σε συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση ο ομιλητής να βγάλει λόγο για τη Μακεδονία; Δηλαδή να βγει εκτός θέματος; Γι'αυτό αυτός είναι εκεί που είναι κι εσύ είσαι εδώ που είσαι.

ανεργος

Βλέπεις και ακούς τον Κ Δασκαλάκη, διαβάζεις για τόσους άλλους σημαντικούς νέους που είτε εδώ είτε στο εξωτερικό, έχουν να πουν τόσα ουσιώδη και εξαιρετικά πράγματα και λές: Η Ελλάδα, δεν μπορεί θα αναστηθεί για να πάρει τη θέση που της ανήκει! Αλλά μετά βλέπεις και ακούς τους πολιτικούς...(υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα!) ή τους "διανοητές" της tv ή τους "λειτουργούς" της εκπ/σης και των ΜΜΕ ή τους "καλλιτέχνες", βλέπεις τους Πολάκηδες, τους Λάκηδες, τους Βαρουφάκηδες, Ττους Λαφαζάνηδες,τους Καρανίκες και τους Γαβρόγλους, τους Καμμένους και "ψεκασμένους" τους "φλιλεύθερους" (εδώ γελάμε) της Πειραιώς, τους σταλινικούς παλαιοημερολογήτες του Περισσού, τους σοαιαλ(η)στές βαθυΠασόκους και τους εθνικοσοσιαλισστές της ΧΑ και ξαναλές : Τελειώσαμε ! Δεν υπάρχει αύριο! Και δεν υπαρχει αύριο όχι γιατί αυτοί υπάρχουν και είναι αυτοί που είναι, αλλά γιατί ο "σοφός" λαός ο ίδιος επιμένει,στη σύγχιση του, να τους επιλέγει και να τους αναθέτει(!) να τον οδηγήσουν στο αύριο!! υγ/ και μετά φωνάζει και διαμαρτύρεται για τους ξένους , τους δανειστές, τους "τοκογλύφους" και ελπίζει σωτηρίες σε ξανθά γένη και τους αχυράνθρωπους του Τσάρου...

;

Μήπως ξέχασες κάποιον υψηλόν τω αναστήματι ;;;

Δημητρης

Δεν μας κανεις. Τραβα εκει με τα Αμερικανακια εμεις γουσταρουμε καρανίκες και ψεκασμενους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης