Σαν «βόμβα» αποσύρουν κακήν-κακώς τα Samsung Galaxy Note 7

Σαν «βόμβα» αποσύρουν κακήν-κακώς τα Samsung Galaxy Note 7

«Φωτιά» στη νοτιοκορεάτικη εταιρεία, χαμόγελα στην Apple που είδε τη μετοχή στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2015 - Το περιστατικό που «σκότωσε» το συγκεκριμένο μοντέλο - Το βάρος πέφτει πλέον στο S8

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας περνά το Galaxy Note 7 μετά την απόφαση που έλαβε η εταιρεία να το αποσύρει άρον άρον από την αγορά, καθώς τα προβλήματα που παρουσίασε το μοντέλο και είχαν ως αποτέλεσμα τις εκρήξεις στα χέρια χρηστών, δεν άφησαν εναλλακτική λύση για τους Κορεάτες.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αποτέλεσε τη χειρότερη στην ιστορία της Samsung, ακόμη περισσότερο και από αυτή στις αρχές Σεπτεμβρίου όταν είχε ανακοινώσει την απόσυρση 2,5 εκατ. συσκευών. 

Οι ενέργειες που έγιναν για να «σωθεί» το συγκεκριμένο μοντέλο απέβησαν τελικά άκαρπες μετά και τα τελευταία περιστατικά ανάφλεξης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να δώσει εντολή να σταματήσουν οι πωλήσεις της συσκευής και ζήτησε από όσους τα έχουν αγοράσει να απενεργοποιήσουν τα τηλέφωνά τους.

Ούτε για βόμβες τέτοια μέτρα

Εντωμεταξύ εντύπωση προκαλούν τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει η Samsung για την απόσυρση των αυτοαναφλεγόμενων μοντέλων.

Το πακέτο που λαμβάνουν οι κάτοχοι του τηλεφώνου περιλαμβάνει μια «ασπίδα» στατικού ηλεκτρισμού που πρέπει να μπει στο κουτί μέσα στο οποίο θα μεταφερθεί το προς απόσυρση smartphone, το οποίο (σ.σ. κούτι) με τη σειρά του θα μπει σε ένα «πυρίμαχο» κουτί με τα ειδικά γάντια που περιλαμβάνονται για τον χειρισμό όλων αυτών των υλικών.

Παράλληλα οι κάτοχοι Galaxy Note 7 στις ΗΠΑ καλούνται να στείλουν πίσω τα κινητά τους με το κανονικό ταχυδρομείο γιατί τυχόν μεταφορά με αεροπλάνο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη των μπαταριών.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που ανέβηκε στο YouTube:
Η περίπτωση που «σκότωσε» το Galaxy Note 7


Φαίνεται πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αναφορά ότι προ ημερών είχε εκκενωθεί επιβατηγό αεροσκάφος αμερικανικής εταιρείας επειδή ένα Galaxy Note7 που είχε πρόσφατα αντικατασταθεί έβγαζε καπνό. Παράλληλα κανονιστικές αρχές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είχαν απευθύνει νέες προειδοποιήσεις προς τη Samsung.

«Πιθανότατα αυτή η υπόθεση "σκότωσε" το όνομα των Note 7», σχολίασε στο Reuters ο Εντουαρντ Σνάιντερ, διευθύνων σύμβουλος της Charter Equity Research. «Μέχρι να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και να περάσουν ξανά από τη διαδικασία της πιστοποίησης, θα έχει έρθει η ώρα κυκλοφορίας του Galaxy S8», πρόσθεσε.

Εν αναμονή της έρευνας από τις αμερικανικές αρχές, αναλυτές και επενδυτές προβλέπουν ότι η Samsung μπορεί να καταργήσει το Note 7 και να προχωρήσει σε διάδοχο μοντέλο, για να περιορίσει τη ζημιά, τόσο οικονομική όσο και στη φήμη της εταιρείας. «Στο χειρότερο σενάριο, οι ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό και να απαγορεύσουν την πώλησή του», δήλωσε στο Reuters ο Σονγκ Μιούνγκ-σαμπ, αναλυτής της HI Investment Securities.

Η απόσυρση του Note 7 μεταφράζεται σε απώλεια πωλήσεων έως και 19 εκατ. τηλεφώνων, ή σχεδόν 17 δισ. δολαρίων, που περίμενε η εταιρεία ότι θα αποκομίσει, ποσό πολύ μεγαλύτερο από τα 5 δισ. δολάρια, από χαμένες πωλήσεις και κόστη ανάκλησης, που οι αναλυτές εκτιμούσαν αρχικά ότι θα υποστεί η Samsung, υποθέτοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τελικά τις παγκόσμιες πωλήσεις του Note 7 το τέταρτο τρίμηνο. Φυσικά η εταιρεία, που έχει εμπορική αξία 235 δισ. δολάρια και 69 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα έως τον Ιούνιο, μπορεί να απορροφήσει την απώλεια των πωλήσεων ενός μοντέλου.

Ομως, όπως αναφέρουν αναλυτές, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος στη φήμη της εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι η υπόθεση με τα Note 7 μπορεί να πλήξει τη ζήτηση για άλλα smartphone της Samsung», λένε αναλυτές της Nomura, προσθέτοντας ότι ίσως πρέπει να περικόψουν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της εταιρείας από τα κινητά στο τέταρτο τρίμηνο ακόμη και κατά 85%.

Παράλληλα, η Samsung είναι αντιμέτωπη με μηνύσεις, καθώς τουλάχιστον δύο καταναλωτές πάνε την εταιρεία στα δικαστήρια, στις ΗΠΑ, ζητώντας αποζημίωση για βλάβη που προκλήθηκε από το ελαττωματικό τηλέφωνο.

Το νέο Galaxy Note7 που είχε κυκλοφορήσει μόλις τον Αύγουστο αποτελούσε τη “ναυαρχίδα” των κινητών τηλεφώνων της Samsung και ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του νέου iPhone7. Πλέον η εταιρεία θα αναγκαστεί να βασιστεί σε υπάρχοντα μοντέλα όπως το Galaxy S7 Edge το οποίο έχει ελαφρώς μικρότερη οθόνη αλλά και είναι ελαφρώς φθηνότερο. Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της Apple αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2015 ενώ έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 10% από την ημέρα που εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα με το Note7.

Πλήγμα και στις εξαγωγές 

Και όλα αυτά ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Νοτίου Κορέας Γιου Ιλ-Χο παραδεχόταν ότι η διακοπή πωλήσεων του Note 7 θα επηρεάσει τις εξαγωγές της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, τα κινητά της Samsung αντιστοιχούν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών.
Πάντως μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση έρχεται από τη Nomura, η οποία εκτιμά ότι οι απώλειες λόγω απόσυρσης του Note 7 θα αντισταθμιστούν από τις υψηλές αποδόσεις των τμημάτων ημιαγωγών και οθονών της Samsung.

Σύμφωνα με τη Nomura, ακόμα κι τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος κινητών πέσουν κατά 22% στο σύνολο του 2017, κάτι που χαρακτηρίζεται «το χειρότερο σενάριο», τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου για το 2017 είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 30% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό του 2013. 

Το βάρος στο Samsung S8

Μέσα στoν πανικό για την παύση παραγωγής του Galaxy Note 7, ήρθε στη δημοσιότητα μια πρόσκληση της Samsung για την παρουσίαση του Galaxy S8 στο πλαίσιο του MWC 2017.
Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη πολύ μακριά από την 26η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που αναγράφεται στην πρόσκληση, αλλά είναι λογικό η εταιρεία να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού μακριά από τις άσχημες ειδήσεις που πλήττουν το brand name της και θέλουν να ρίξουν στην αγορά ένα νέο, πολύ δυνατό μοντέλο που θα απορροφήσει τους κραδασμούς.

Τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του S8 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χωρίς να έιναι ακόμη τίποτε βέβαιο, καθώς πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της συσκευής.

Αυτά είναι τα φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Samsung S8
Οθόνη 5.2” 4K  Super AMOLED (4096 x 2160) με επικάλυψη Gorilla Glass 5
Επεξεργαστής Exynos 8895 3GHz
Επεξεργαστής γραφικών ARM Mali G71 GPU (υποστήριξη VR)
Μνήμη RAM 4GB/6GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB/128GB (επέκταση με microSD)
Κάμερα 30MP με O.I.S.
Εμπρόσθια κάμερα 9MP
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
Αισθητήρας αναγνώρισης ίριδας
WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, 4G LTE
Λειτουργικό σύστημα Android 7.1 Nougat με νέο Grace UX
Μπαταρία 4200mAh (ασύρματη φόρτιση)
Υποδοχή USB Type-C (για φόρτιση και ακουστικά – κατάργηση της υποδοχής 3.5mm)
Μεταλλική κατασκευή

ΣΧΟΛΙΑ (19)

H αλήθεια να λέγεται

Στο youtube υπάρχουν πολλά τέστ ταυτόχρονης λήψης με κάμερα αλλά και ίδιων φωτογραφιών με apple S6 και Samsung S6, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η υπεροχή του Samsung. Πιστεύω ότι το iphone απευθύνεται σε πιτσιρίκια, fashion victims και όχι καλά ενημερωμένους, ενώ το Samsung για όσους θέλουν ποιότητα και όχι φρού φρού και ύφος "δείτε έχω το νέο iphone, ποιός είμαι, δεν παίζομαι". Είμαι σίγουρος ότι το Samsung S8 θα είναι κάτι εξαιρετικό, με βάση όσα στοιχεία άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα. Δίνω χρήματα για καλό τηλεφωνάκι και όχι για επίδειξη στο Κολωνάκι. Have a very nice day που λένε και στο χωριό μου...

andreas

γνώμη σου... εγώ πάλι λέω όσα δε φτάνει η αλεπού...

Γιάννης

Και το S7 edge βαράει νταλκά (στην καθομιλουμένη) αλλά δεν το λένε γιατί θα το φουντάρουν εντελώς το μαγαζί και καλά να πάθουν. Μπορεί με την μπαταρία να μην έχει θέμα αλλά η οθόνη βγάζει πρόβλημα μόλις στην 3η 4η εβδομάδα χρήσης. Κάντε κάνα search στο google για το θέμα αν νομίζετε ότι μεροληπτώ. Μεριοί μάλιστα έγραφαν ότι άλλαξαν 3 τηλέφωνα σε τέσσερις μήνες. Αν και θα έπρεπε να μεροληπτώ γιατί εχθές επέστρεψα 700 γιούρια τηλέφωνο μόλις μέσα σε τρείς εβδομάδες χρήσης. Από το "ναυαρχίδα" βγάλτε το "ναύ".

lol

εγω αγορασα 2 για την πεθερα μου εκανα καλη αγορα;;;

omg kai 3 lol

Εγώ πάλι της τα φόρεσα στη ζώνη για να είμαι και σίγουρος

ππππππππππ

Aπ τα σχολια καταλαβαινεις τι καθυστερημενος κόσμος υπάρχει...............εμπλεξαν τους συριζαιους με τους γερμανοτσολιαδες για ενα ελαττωματικό κινητό της samsung.

Παναια μου

Πηρα στα παιδια μου απο ενα για να εχουν να ασχολουνται, που να ηξερα τι διαβολο(υς) βαζω στο σπιτι μου!

greco

Η κουρσα του ανταγωνισμου αναγκαζει τις εταιριες να βγαζουν μοντελα χωρις να προλαβουν να τα δοκιμασουν. Καλο θα ηταν να μην χαιρεται η αχρηστη Apple που βγαζει μονο ενα μοντελο και το πουλαει χρυσαφι (κοστος παραγωγης 224$) γιατι η Samsung πουλαει εκατομυρια συσκευες στις αλλες κατηγοριες που οι Αμερικανοι σνομπαρουν.

φαντασου

τα smartphones τι κρυφες δυνατοτητες εχουν. θα μπορουσαν θεωρητικα μεσω απομακρυσμενης εντολης να βραχυκυκλωσουν την μπαταρια και να εκραγουν και ισως να ειναι προσχεδιασμενο ολο αυτο ωστε να εξοντωνουν οποιον δεν τους αρεσει.

Nai kala...

Το καλυτερο απο ολα ειναι οτι εχουν και ενσωματωμενο ανιχευτη "ηλίθιων χρηστών" που ανατιναζεται οταν εντοπιζει καποιον με iq ουρακοτάγκου! οποτε ΕΣΥ καλό θα ειναι να τα αποφεύγεις.

.

χαχαχα πες μου τι πινεις ρε φιλε ...τα σπαει.

Συγκριση

Φανταστητε να ηταν γερμανικο προιον, τι θα εκαναν οι αποτυχημενοι κι αρχιρατσιστες αριστεροι!! Οπως τοτε που ειχαν αλλαξει τις τιμες των ρυπων ενος μοντελου αυτοκινητου κι ηταν για βδομαδες το κυριως θεμα. Υποκριτες αριστεροι, τωρα δεν μιλατε ε??

Ναι καλα...

Μας τα είχαν πρηξει οι Συριζαιοι αλλα και γενικώς οι τζαμπατζηδες "χαϊ-τεκακηδες" για την Σαμσουνγκ σε σχεση με την Apple αγνοώντας αυτο που ισχυει ΠΑΝΤΟΤΕ... "οτι πληρωνεις παίρνεις".

Xaxaxa!

....τι σχέση έχουν φασιστάκο οι υποκριτές αχριστεροί με τα Να-Ζει λαμόγια της κουβάγκεν...τελικά νομίζω στο Ελλαδιστάν πρέπει να γίνει μια γενναία "απόσυρση" όλων των καμένων, ταξικών γιδιών, αριστερών και δεξιών, μπας και σώσουμε τίποτα! Κάθε άχρηστος να πει το κόμπλεξ του, για να μπορέσει να "βγάλει" άλλη μια μέρα της μίζερης ζωής του...ρε ουστ!

VG

Και τελικά βγήκε αυτό που όλοι το γνώριζαν και όλοι το έκρυβαν, τα γερμανικά αποδείχτηκε ότι ήτανε τα λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα σε σχέση με ιταλικά, αμερικάνικα και ιαπωνέζικα, κορεάτικα. Για εκεί μετά μούγκα. Οι πολέμιοι των "γερμανοτσιολάδων" το βούλωσαν.

Nikoleta

Σε εχει δει ψυχιατρος προσφατα;

GT-R

να φανταστω ποσα εχεις δωσει για αποικιοκρατικα πραματακια,αντε τετοιους σαν εσενα θελει ο αναπηρος και η ανατολικογερμανιδα νοσοκομα του,ΚΟΡΟΙΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

COSMOTE_Fiber_Sparti_01__1_

Γρήγορο Internet με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε νέες περιοχές Αττικής και Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά σε Καρδίτσα, Καβάλα, Κατερίνη και Ρέθυμνο - Νέος στόχος, ο υπερδιπλασιασμός των γραμμών FTTH το 2020

PHOTO1__1_

Την ισχυρή επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην εταιρική κουλτούρα ανέδειξε το Digitalized 2019 της Alpha Bank, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή περίπου 500 στελεχών από την Τράπεζα και κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς.

nero_ekswpl

Οι υδρατμοί υπάρχουν στις ατμόσφαιρες πολλών εξωπλανητών, όμως σε ποσότητες χαμηλότερες του αναμενόμενου – Τι δείχνει ανάλυση της χημικής σύστασης της ατμόσφαιρας των πλανητών πέρα από το ηλιακό σύστημα 

douska-1

Μπορεί να έχασαν την πρώτη θέση από τη  Eurovision αλλά οι εκλογές με διάφορες ερωτήσεις κυριάρχησαν στην πρώτη δεκάδα αναζητήσεων για το 2019 - Sin Boy και Χοακίν Φοίνιξ στην τριάδα των διασημοτήτων πίσω από τον Στέφανο Τσιτσιπά - Ριάλιτι και τηλεοπτικά σήριαλ μοιράστηκαν τις πρώτες 10 θέσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές