Samsung: Ελάχιστα τα Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στην Ελλάδα

Samsung: Ελάχιστα τα Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στην Ελλάδα

Η ακριβή του τιμή σε συνδυασμό με την εμφάνιση του προβλήματος κράτησε χαμηλά τις πωλήσεις του

Samsung: Ελάχιστα τα Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν στην Ελλάδα
Την ώρα που στην εταιρία Samsung έχει σημάνει συναγερμός με αυτοαναφλεγόμενα Galaxy Note 7, καθώς η νοτιοκορεατική εταιρία ανακαλεί περίπου 2.500.000 συσκευές, στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει ευρέως με αποτέλεσμα οι καταναλωτές που κατάφεραν να το προμηθευτούν να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Το protothema.gr απευθύνθηκε σε υποκαταστήματα εταιριών κινητής τηλεφωνίας αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με ηλεκτρονικές συσκευές. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν έφτασε ποτέ στα χέρια των καταναλωτών. Κι αυτό γιατί είτε δεν είχαν γίνει οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο της Samsung όπου η τιμή του εκτιμάται κοντά στα 900 ευρώ, είτε γιατί κρατήθηκε στις κεντρικές αποθήκες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών ειδών μέχρι να αποσαφηνιστεί η ασφάλεια που παρέχει τελικά η συσκευή προς τον ιδιοκτήτη της.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα που μας είπαν στο κεντρικό κατάστημα των Puplic στην πλατεία Συντάγματος, καθώς όπως μας ανέφεραν το Galaxy Note 7, έφτασε στο κατάστημα τους ενώ είχε ξεσπάσει ο θόρυβος με το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Έτσι παρέμεινε κλειδωμένο στις αποθήκες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Επομένως, όποια κινητά τηλέφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο της εταιρίας Samsung έφτασαν στο χέρια Ελλήνων καταναλωτών είναι ελάχιστα και κατόπιν ειδικών παραγγελιών. 
Κλείσιμο

Βίντεο από Business Insider για τα προβλήματα στα Galaxy


 Η κορεατική εταιρεία αποφάσισε την Τρίτη να σταματήσει οριστικά τις πωλήσεις και την παραγωγή του Galaxy Note 7. Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση, ζήτησε από τους κατόχους παλιών ή νέων Note 7 να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα κλείσουν. Η είδηση αυτή οδήγησε σε κατάρρευση τη μετοχή με τον γίγαντα της τεχνολογίας να βλέπει 17 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή του αξία να κάνουν φτερά. 

Τα 17 δισ. που έχασε από τη «βουτιά» της μετοχής όμως είναι μόνο η αρχή. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η  κίνηση της Samsung να τερματίσει το Note 7 εξ ολοκλήρου θα είναι δαπανηρή, εκτιμώντας απώλειες μέχρι και 9,5 δισ δολαρίων στις πωλήσεις αλλά και απώλεια της τάξης των 5 δισ στα συνολικά κέρδη της εταιρείας.

Η ζημιά μόνο για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 μπορεί να φτάσει τα 2,8 δισ. δολάρια, κάτι που θα ήταν αρκετό για να μηδενίσει τα κέρδη του τμήματος κινητών τηλεφώνων το συγκεκριμένο τμήμα εκτιμά η εταιρεία ερευνών Macquarie.

Μαύρες είναι οι εκτιμήσεις και της  Credit Suisse. Το πάγωμα της παραγωγής του Note 7 θα οδηγήσει σε απώλεια πωλήσεων έως και 19 εκατομμυρίων συσκευών δηλαδή σχεδόν 17 δισ. δολαρίων.

Η Samsung πρέπει να εξηγήσει άμεσα τι συνέβη για να σώσει το γόητρό της και να προστατεύσει τις μελλοντικές πωλήσεις, σχολιάζουν οι αναλυτές. Το κινητό που θα ανταγωνιζόταν στα ίσια το  iPhone 7 της Apple κατέληξε να κάνει σοβαρή ζημιά στη φήμη της Samsung. 

Και όλα αυτά ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Νοτίου Κορέας Γιου Ιλ-Χο παραδεχόταν ότι η διακοπή πωλήσεων του Note 7 θα επηρεάσει τις εξαγωγές της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, τα κινητά της Samsung αντιστοιχούν στο 2% των ετήσιων εξαγωγών.

Πάντως μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση έρχεται από τη Nomura, η οποία εκτιμά ότι οι απώλειες λόγω απόσυρσης του Note 7 θα αντισταθμιστούν από τις υψηλές αποδόσεις των τμημάτων ημιαγωγών και οθονών της Samsung.

Σύμφωνα με τη Nomura, ακόμα κι τα λειτουργικά κέρδη του τμήματος κινητών πέσουν κατά 22% στο σύνολο του 2017, κάτι που χαρακτηρίζεται «το χειρότερο σενάριο», τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου για το 2017 είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 30% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό του 2013. 

Να σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της Samsung υπολογίζεται σε 194 δισ. δολαρίων και οι ετήσιες πωλήσεις της ξεπερνούν τα 179 δισ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης