NASA: Ο «Osiris» ολοκλήρωσε τις... βόλτες γύρω από τον αστεροειδή Μπενού και επιστρέφει

NASA: Ο «Osiris» ολοκλήρωσε τις... βόλτες γύρω από τον αστεροειδή Μπενού και επιστρέφει

Επί έξι ώρες φωτογράφιζε τον αστεροειδή, ώστε να συλλέξει τα τελευταία δεδομένα προτού ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για την επιστροφή στη Γη

OSIRIS_REx
Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας NASA πραγματοποίησε και την τελευταία κοντινή περιφορά του, γύρω από τον αστεροειδή Μπενού, από τον οποίο απομακρύνεται πια αργά, βάζοντας σιγά-σιγά «πλώρη» για τη Γη.

Οι χειριστές του σκάφους θα περιμένουν λίγες μέρες ακόμη, έως ότου βεβαιωθούν με ποιο τρόπο το σκάφος άλλαξε την επιφάνεια του αστεροειδούς, όταν συνέλεξε ένα δείγμα του πέρυσι τον Οκτώβριο. Κατά την τελευταία περιφορά του, το σκάφος φωτογράφισε τον Μπενού για σχεδόν έξι ώρες πετώντας σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από αυτόν. Για να σταλούν όλα αυτά τα τελευταία δεδομένα και εικόνες στη Γη, θα περάσουν μερικές μέρες, έως τις 14 Απριλίου.

Ο Μπενού σήμερα απέχει περίπου 298 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Το σκάφος θα παραμείνει στη «γειτονιά» του έως τις 10 Μαΐου, οπότε θα πυροδοτήσει τις μηχανές του για να ξεκινήσει το διετές ταξίδι επιστροφής του, με στόχο να παραδώσει το πολύτιμο δείγμα του στους Αμερικανούς επιστήμονες το Σεπτέμβριο του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Μάικ Πομπέο προσελήφθη ως... σχολιαστής του Fox News

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Σήμερα αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης