Προς megadeal της Microsoft με τη Nokia

Προς megadeal της Microsoft με τη Nokia

Οι δύο κολοσσιαίοι όμιλοι προσπαθούν να απαντήσουν στην μεγάλη άνοδο της Apple και της Google στα κινητά τηλέφωνα

Προς megadeal της Microsoft με τη Nokia
Η Nokia αιμορραγούσε στις αγορές εδώ και αρκετό καιρό, κάτι που ήταν ευρέως γνωστό, λίγο-πολύ, σε όλους τους ασχολούμενους με το αντικείμενο. Έτσι και η φινλανδική εταιρία ψάχνει για συνεταίρους έτσι ώστε να αντιμετωπίσει πιο καινοτόμες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας όπως η Google και η Apple.
Άξιο λόγου είναι πως το μερίδιο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας της Nokia έπεσε από το 37.9% το 2007 στα 31.6% το 2010.

Μέχρι τώρα, ο ηλεγμένος Stephen Elop υποστήριζε πως τα λογισμικά της Nokia Symbian και MeeGo ήταν ο καλύτερος δρόμος.

Τώρα, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και αποκαλύπτεται πως η Nokia πρόκειται να υποστεί μεγάλες αλλαγές. Ο Elop έστειλε και υπόμνημα σε όλους τους υπαλλήλους υπενθυμίζοντάς τους πως βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Έτσι, οι φήμες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, με μία μόνο να ξεχωρίζει: μία συνεργασία της Microsoft και της Nokia.

Χλιαρή, πάντως, ήταν η υποδοχή των νέων αυτών αφού η οποιαδήποτε συνεργασία με τη Microsoft δεν πρόκειται να είναι αποκλειστική. Ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός πως η Microsoft έχει ήδη τρέχουσες συνεργασίες με τη Samsung και την HTC.

Κλείσιμο
Το δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι για τη Nokia παραμένει, αφού ακόμα και αν συνεργαστεί με τη Microsoft θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να λανσαριστεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν που θα "πείσει" τις αγορές για την αξία το.

Αυτό το προϊόν, επίσης, εάν ποτέ κυκλοφορήσει θα βγει στις αγορές τον επόμενο χρόνο, οπότε μιλάμε για αρκετά μεγάλη περίοδο κατά την οποία η Nokia θα χάσει και άλλο έδαφος σε σχέση με τη Google, την οποία ο ίδιος ο Elop χαρακτήρισε ως "πηγή ενέργειας που τραβάει τα πάντα γύρω της".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης