Η νέα τριάδα της «Ελπίδας»

Η νέα τριάδα της «Ελπίδας»

Τρεις ιδιαίτερα προβεβλημένες και επιτυχημένες νεαρές γυναίκες καλών οικογενειών ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στον σύλλογο «Ελπίδα» με την πρωτοβουλία «Ελπίδα Youth»

Η νέα τριάδα της «Ελπίδας»
Η ιδέα ανήκει στην 25χρονη Mαριάννα G, κατά κόσμον Μαριάννα Γουλανδρή, η οποία έχοντας πρότυπο τη γιαγιά της, εμπνεύστρια και πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, θέλησε να ακολουθήσει τα οικογενειακά βήματα της κοινωνικής προσφοράς.

Η Μαριάννα G δεν είναι απλώς ένα κορίτσι μεγαλωμένο στη λονδρέζικη αριστοκρατία και προερχόμενη από δύο πανίσχυρα τζάκια της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων, αλλά και ένας νέος άνθρωπος ο οποίος παράλληλα με την επιτυχημένη καριέρα του γυρίζει τον κόσμο πότε συμμετέχοντας σε φωτογραφήσεις για περιοδικά μόδας, όπως το «Harper’s Bazaar» ή η «Vogue», και πότε προβάλλοντας την κολεξιόν της στη Γηραιά Αλβιώνα, την Αμερική, ακόμη και την αραβική χερσόνησο. H ίδια μιλώντας για τις καταβολές της έχει δηλώσει στο «thema people»: «Το επώνυμο Βαρδινογιάννη-Γουλανδρή αναμφισβήτητα ανοίγει κάποιες πόρτες.  Κατάγομαι από δύο σπουδαίες οικογένειες και αυτό αποτελεί διαβατήριο.

Θεωρώ όμως σημαντικότερο διαβατήριο την προσωπικότητα, την οποία χτίζεις με τα χρόνια. Στη διαμόρφωση της δικής μου πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν κυρίως δύο γυναίκες: η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Από τη γιαγιά μου διδάχτηκα τι σημαίνει συμπόνια και αγάπη για τον άνθρωπο.
Κλείσιμο



Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Μαριάννα Γουλανδρή: Γιαγιά και εγγονή δεν έχουν μόνο το ίδιο όνομα, αλλά και το ίδιο όραμα για κοινωνική προσφορά

Ζώντας από κοντά την προσπάθειά της να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, μυήθηκα στην πραγματική έννοια της κοινωνικής προσφοράς. Το δίχως άλλο είναι η ηρωίδα μου».

Η Μαριάννα G, ακολουθώντας τη γιαγιά της σε επισκέψεις της στον ξενώνα «Ελπίδα» καθώς και σε άλλες δραστηριότητες του συλλόγου, ενστερνίστηκε το όραμα της γυναίκας-πρότυπό της και θέλησε να αποτελέσει τη φυσική της συνέχεια. Τότε εμπνεύστηκε την ίδρυση του «Ελπίδα Youth», του πιο νέου κομματιού της «Ελπίδας», ανανεώνοντας τον σύλλογο με νέα κορίτσια που έχουν όρεξη για δουλειά και μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Το «Ελπίδα Youth», αν και δημιουργήθηκε πρόσφατα, συνάντησε αμέσως θερμή ανταπόκριση. Τόσο η Τατιάνα Μπλάτνικ όσο και η Λάουρα Μακροπούλου-Λαλαούνη βρήκαν καταπληκτική την ιδέα, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου λόγω ποικίλων δυσκολιών ο καθένας οφείλει να δίνει τη δέουσα προσοχή στον συνάνθρωπο, και αποφάσισαν να συνδράμουν. Πολύ καλές φίλες εδώ και χρόνια, οι τρεις δυναμικές γυναίκες της νεότερης γενιάς του ελληνικού jet set αποτελούν το ιδρυτικό κομμάτι -και επομένως τον στενό πυρήνα- του «Eλπίδα Youth». Η μόνη προϋπόθεση που θέτουν είναι τα μέλη να μην ξεπερνούν σε ηλικία τα 30 τους χρόνια και να έχουν τη διάθεση να προσφέρουν έργο. Στον σύλλογο «Ελπίδα» με το αναγνωρισμένο έργο παγκοσμίως -στους φαν του συγκαταλέγονται προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, από τον διεθνούς φήμης μουσικό Zαν Μισέλ Ζαρ μέχρι την Καταριανή πριγκίπισσα Μόζα μπιντ Νάσερ- φύσηξε ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης. Με πολλές ιδέες και παρά τις έντονες επαγγελματικές τους δραστηριότητες και την κοινωνική τους ζωή, οι τρεις συνιδρύτριες του «Ελπίδα Youth» βάζουν ήδη τα πρώτα λιθαράκια στο φιλόδοξο οικοδόμημα των δράσεών τους. «Είναι και οι τρεις χαμηλών τόνων, γι’ αυτό και απέφυγαν τις ανακοινώσεις στον Τύπο», εξηγούν άτομα από το περιβάλλον τους και προσθέτουν: «Αποτελεί κοινή συμφωνία να μιλήσουν με το έργο τους και όχι κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις. Οι πρώτες τους δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα θα δίνουν μια άλλου τύπου νότα και θα διακατέχονται από πρωτοτυπία, αναμένονται στην αρχή του καλοκαιριού, κοντά στον Ιούνιο».



Η θηλυκή συμμαχία
Μαριάννα, Τατιάνα και Λάουρα είναι φίλες εδώ και χρόνια. Η Μαριάννα γνωρίστηκε με τη Λάουρα μέσω της οικογένειάς της, η οποία ανέκαθεν διατηρούσε φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια του ακαδημαϊκού Ηλία Λαλαούνη.

Εχοντας κοινό σημείο όχι μόνο τις παρέες τους, αλλά και την αγάπη τους για το design, οι δύο φίλες έχουν προχωρήσει ακόμα και σε επαγγελματική συνεργασία. Στις τελευταίες της επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, η Μαριάννα Γουλανδρή, τιμώντας το ταλέντο της Λάουρας στον σχεδιασμό κοσμημάτων, έντυσε τα μοντέλα της με κοσμήματα αποκλειστικά του δικού της οίκου. Δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει ότι ο οίκος Lalaounis αποτελεί ένα επιβλητικό σήμα κατατεθέν για τη χώρα μας και να σφραγίσει τη δήλωσή της με μια κοινή τους φωτογράφηση στο τέλος της επίδειξης.



Παρόλο που η Μαριάννα ζει και κάνει καριέρα κυρίως στο Λονδίνο, ενώ η Λάουρα Μακροπούλου παραμένει στην Ελλάδα μοιράζοντας τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της (είναι παντρεμένη με τον νεαρό εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη) και την οικογενειακή επιχείρηση, οι δυο τους βρίσκουν πάντα χρόνο να περάσουν μαζί, είτε στα μοδάτα στέκια της βρετανικής πρωτεύουσας, είτε στα αντίστοιχα της Αθήνας. Το ίδιο ισχύει και για την κοσμοπολίτισσα σύζυγο του Νικόλαου, Τατιάνα Μπλάτνικ.



Η Τατιάνα φέρει τον αριστοκρατικό αέρα ενός κοριτσιού που, αν και γεννήθηκε στην Αφρική, γαλουχήθηκε στα καλύτερα σχολεία του Λονδίνου. Είναι έξυπνη, φινετσάτη και η μόδα αποτελεί για εκείνη τρόπο ζωής. «Μπορεί να γεννήθηκε στην Τανζανία και να μεγάλωσε στο Λονδίνο, ωστόσο λόγω του κοινωνικού της κύκλου τείνει να γίνει 100% Ελληνίδα», λένε άτομα από το περιβάλλον της. Η ίδια ισχυρίζεται ότι έχει ενστερνιστεί για τα καλά την ελληνική ιδιοσυγκρασία υιοθετώντας με τον καιρό συνήθειες της χώρας μας.

Αλλωστε, οι φίλοι της τονίζουν ότι, παρόλο που δεν μιλάει σχεδόν καθόλου ελληνικά, το ταμπεραμέντο της παραπέμπει σε γυναίκα του Μεσογειακού Νότου και όχι του Ευρωπαϊκού Βορρά. Με τη Μαριάννα γνωρίστηκαν πριν από λίγα χρόνια κάνοντας αρχικά περιστασιακή παρέα. Σύντομα όμως η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε φιλία ζωής. Και σε αυτή την περίπτωση κοινό σημείο παραμένει η μόδα. Αν και η γαλαζοαίματη γόνος δεν σχεδιάζει, σκέφτεται να δημιουργήσει σύντομα τη δική της εταιρεία η οποία θα εξάγει ελληνότροπο trend, με νησιώτικα καφτάνια, υφαντά και καλοφτιαγμένα σανδάλια. Μια επιχειρηματική κίνηση η οποία σίγουρα θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.



Μαριάννα, Τατιάνα και Λάουρα αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θηλυκή συμμαχία, η οποία, χωρίς να επαναπαύεται στις δάφνες ενός επωνύμου που σίγουρα λέει πολλά στα μεγάλα σαλόνια, αποτελεί το υγιές πρόσωπο της νέας γενιάς. Και οι τρεις διανύουν με επιτυχία τους δύσβατους δρόμους της επαγγελματικής καταξίωσης και είναι έτοιμες να κερδίσουν τις εντυπώσεις προσθέτοντας μια ισχυρή δόση από κοινωνική προσφορά στη ζωή τους. Ομορφες, ντυμένες πάντα σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας και κοινωνικές, αποπνέουν έναν φρέσκο αέρα «Ελπίδας», ανανέωσης και αισιοδοξίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης