Super League 1: Όλοι στα χαρακώματα μετά την αλλαγή των διατάξεων για τον υποβιβασμό ομάδων

Super League 1: Όλοι στα χαρακώματα μετά την αλλαγή των διατάξεων για τον υποβιβασμό ομάδων

Η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας, μετατρέποντας τον κίνδυνο υποβιβασμού ΠΑΟΚ, Ξάνθης σε... αφαίρεση βαθμών, όχι μόνο δεν λειτούργησε κατευναστικά, αλλά προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων

4975433
Από το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε (μεταξύ άλλων) την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία με την οποία αλλάζουν οι επιβαλλόμενες ποινές στις ομάδες που κατηγορούνται για πολυϊδιοκτησία (στην προκειμένη περίπτωση ΠΑΟΚ και Ξάνθη), όσοι πίστευαν ότι θα μαλακώσει η ένταση των τελευταίων ωρών, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν υπολογίσει σωστά τα πράγματα.

Κι είναι όντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι όχι απλά καμία πλευρά δεν είναι ικανοποιημένη από την συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά πλέον η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μέσω διασταυρούμενων πυρών από ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Ολυμπιακό, αλλά κι από τρίτες ομάδες, κάτι που φάνηκε κι από το νέο καταιγισμό ανακοινώσεων που είχαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Τι αλλάζει στην ουσία της υπόθεσης
Πριν αναφερθούμε στις τοποθετήσεις των ομάδων, να σταθούμε στις όποιες διαφοροποιήσεις προκύπτουν μετά την κυβερνητική πρωτοβουλία με την κατάθεση της τροπολογίας (που τίθεται σε ψηφοφορία αύριο το μεσημέρι).

Ως προς τα διαδικαστικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Μόλις καθαρογραφεί το πόρισμα της ΕΕΑ θα αποσταλεί στην ΕΠΟ κι από κει στον αθλητικό δικαστή της Super League 1, ο οποίος θα καλέσει σε απολογία ΠΑΟΚ, Ξάνθη. Δεδομένου ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δύσκολα θα είναι έτοιμο σήμερα, η κλήση των δύο ομάδων μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα (οι απολογίες ορίζονται συνήθως την Πέμπτη). Κι εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία κι ο αθλητικός δικαστής κρίνει ότι οι παραβάσεις που επισημαίνει η ΕΕΑ στο πόρισμα τους όντως είναι τεκμηριωμένες, τότε θα επιβάλλει ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Πόλεμος ανακοινώσεων
Ωστόσο όπως προαναφέραμε από χθες το μεσημέρι προέκυψε βροχή ανακοινώσεων και στο... χορό ενεπλάκησαν και άλλες ομάδες.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο κύκλοι της ασπρόμαυρης ΠΑΕ διέρρεαν τη δυσαρέσκεια τους για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ ο Γιώργος Σαββίδης έγραψε στο instagram «θέλουμε δικαιοσύνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Κλείσιμο
Οι ασπρόμαυροι επιμένουν να θέτουν θέμα παραίτησης Αυγενάκη, ενώ ιδιαίτερα επιθετική ήταν και η ανακοίνωση της Θύρας 4 (με χαρακτηριστικότερη όλων την ατάκα «ΠΑΟΚτσή είσαι σε πόλεμο»), ενώ για την Πέμπτη οργανώνεται συλλαλητήριο.

Αντιθέτως αν και τοποθετήθηκε χρονικά τελευταίος, ο Ολυμπιακός ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ με ανοικτή επιστολή της προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενδίδει σε εκβιασμούς και χαϊδεύει την παρανομία και απήθυνε έκκληση προκειμένου να μην ψηφιστεί «ένας νόμος κτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων.»

Ακόμη πιο επιθετική ήταν η μεσημεριανή ανακοίνωση της Θύρας 7 η οποία χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς προειδοποίησε πως δεν θα ανεχτεί την αθώωση του ΠΑΟΚ και ζήτησε να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της τονίζοντας ότι «οι φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα στη χώρα απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ».

Παρέμβαση όμως είχαμε τόσο από τον Πανιώνιο (η επίσημη ΠΑΕ) όσο κι από τον Ηρακλή (Λέσχη Φίλων) που έδωσαν μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση.

Οι μεν κυανόλευκοι καυτηρίασαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την κατάθεση της τροπολογίας, ζητώντας παράλληλα δικαίωση για τον υποβιβασμό της ομάδας το 2011, οι δε κυανέρυθροι αφού εξέφρασαν την αντίθεση τους για την κυβερνητική τροπολογία απαίτησαν να αρθεί η ποινή της αφαίρεσης των έξι βαθμών που είχε επιβληθεί στον Πανιώνιο στην αρχή της σεζόν (λόγω μη αδειοδότησης τους από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ).

Κι όπως γράψαμε και χθες, αν μη τι άλλο στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πλήττεις ποτέ κι όλοι πλέον περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι μας επιφυλάσσει η σημερινή ημέρα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης