Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τον ελληνικό στίβο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων νέων κατεκτησε Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.
Η 16χρονη αθλήτρια του Κένταυρου Χαλκιδικής με καλύτερη βολη στα 61.74μ. δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντίπαλες της και με συνολικό άθροισμα 125.08μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Το 61.74μ. η Τζένγκο το έριξε στην πρώτη της προσπάθεια και ακολούθησαν βολές στα 60.68μ., τα 58.50μ. και 54.91 στην τελευταία, δίχως να πιεστεί.
Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε η Γιουλέισι Ανγκούλο με 10 μέτρα λιγότερα (115.03μ.) και τρίτη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μονεβέρ Χαντσί με 114.47μ.
Mε αυτό το χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα έφτασε τα τρία (Μπούρμπου-Κυρίδου κωπηλασία και Καλπογιαννάκης ιστιοπλοΐα τα άλλα δύο) και με ένα αργυρό και δύο χάλκινα ακόμα ανέβηκε στη 17η θέση της κατάταξης των μεταλλίων!
Σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς, η αξία των σπουδών δεν κρίνεται μόνο από το πτυχίο αλλά από τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις προοπτικές που προσφέρουν.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.